23 Φεβ 2013

Δίγραμμες επιταγές στη θέση των πιστωτικών καρτών

«Πράσινο φως» έχει δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος και από ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσει και το υπουργείο Οικονομικών για μπλοκ επιταγών σε όλους τους πολίτες, με συγκεκριμένο αναγραφόμενο ποσό, εγγυημένο από τις τράπεζες.
Το σχέδιο αυτό το οποίο έχει και τη σύμφωνη γνώμη του εμπορικού κόσμου στόχο έχει την τόνωση της ρευστότητας και κατ’ επέκταση της κατανάλωσης........

Πρόκειται για μια δοκιμασμένη συνταγή από τη δεκαετία του ’80 στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να έχει τον κίνδυνο των ακάλυπτων επιταγών, αλλά και της υπερχρέωσης των νοικοκυριών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» κάθε πελάτης τράπεζας θα μπορεί να πάρει ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα που θα προκύπτει από τον μηνιαίο του μισθό, τα υπόλοιπα εισοδήματα του αλλά και τις καταθέσεις του μπλοκ επιταγών 10,20 ή 50 φύλλων, με αναγραφόμενο εγγυημένο ποσό από την τράπεζα, 10 ευρώ, 20 ευρώ, 50 ευρώ και 100 ευρώ.

Οι δίγραμμες αυτές επιταγές θα λειτουργούν αντίστοιχα όπως οι χρεωστικές κάρτες και δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το ποσό του λογαριασμού που έχει ο καταναλωτής στην τράπεζα.

Οι επιταγές δεν θα μπορεί να είναι μεταχρονολογημένες αλλά θα είναι ημέρας, άμεσα εισπράξιμες από τα καταστήματα και δεν θα αφορούν επιχειρηματικές συναλλαγές αλλά θα καλύπτουν τις καθημερινές καταναλωτικές ανάγκες. Έτσι και οι επιχειρήσεις θα είναι 100% βέβαιες ότι θα πάρουν τα χρήματά τους και οι τράπεζες θα αυξήσουν τον κύκλο των εργασιών τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...