7 Φεβ 2013

Πέθανε η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η ποιήτρια και δοκιμιογράφος, Λύντια Στεφάνου, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και μόνιμο μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης στην Πάτρα. ......

Η Λύντια Γεωργούλη, όπως ήταν το πατρικό της, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927.

Το διάστημα 1953-1979, ακολουθώντας τον διπλωμάτη σύζυγό της Αλέξανδρο Στεφάνου, ταξίδεψε σε διάφορες χώρες και έζησε στην Ιερουσαλήμ, στην Άγκυρα, στη Λευκωσία, στη Σόφια, στη Γενεύη, στο Λονδίνο και στην Καμπέρα.

Στα έργα της συγκαταλέγονται η ποιητική συλλογή «Ποιήματα» που εκδόθηκε το 1958 καθώς και οι συλλογές «Τοπία από την καταγωγή και την περιπλάνηση του Υκ (1965)», «Έξη επεισόδια από τον κύκλο των τεράτων (1971)», «Τα μεγάφωνα (1973)», «Οι λέξεις και τα πράγματα (1983)».

Επίσης έγραψε τα δοκίμια «Το πρόβλημα της μεθόδου στη μελέτη της ποίησης (1972)», «Γενικά και ειδικά για την ποίηση (1993)», για τα οποία τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο κριτικής-δοκιμίου το 1973 και το Κρατικό Βραβείο κριτικής-δοκιμίου το 1994.

Μετέφρασε έργα των Guillaume Apollinaire, C. M. Bowra, Claude Mossé, Jacqueline de Romilly, Dylan Thomas. Παράλληλα συνεργάστηκε με ποιητικές δημοσιεύσεις και δοκίμια με τα περιοδικά Τομές, Ζυγός, Νέα Ποίηση, Νέα Ελληνικά, Εποχές.

Η κηδεία της Λύντιας Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο.
Πηγή : zougla.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...