26 Αυγ 2012

Πότε μια σχέση πρέπει να τελειώσει;

Ακόμα και σε μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που αγαπιούνται αληθινά και έχουν ισχυρά αισθήματα, υπάρχει η περίπτωση του χωρισμού. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα και κανείς από τους δύο δε φαίνεται να τα λογαριάζει ή να τα βλέπει καν. Επίσης η ιδέα του χωρισμού έρχεται στο μυαλό,...
όταν η εμπιστοσύνη κλωνίζεται και η αγάπη που υπήρξε ξεχνιέται. Τότε είναι που σκέφτεσαι ότι το να μείνεις μόνος, έστω και για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι τελικά τόσο κακή. 
Αντιθέτως μπορεί και να είναι η καλύτερη επιλογή που είχες κάνει ποτέ στη ζωή σου. Μπορεί παρόλο που αγάπησες αυτόν τον άνθρωπο με όλη σου την καρδιά, το να τον αφήσεις να φύγει να σε κάνει πιο ευτυχισμένη και να βρεις την ηρεμία που έψαχνες. 

Γενικά, θα πρέπει να ψάχνεις την ευτυχία σου και να μην σκέφτεσαι τα συναισθήματα των άλλων και ούτε ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου αν είσαι μακριά του.
Αν, λοιπόν, για οποιοδήποτε λόγο αισθάνεσαι ότι ασφυκτιείς όταν είσαι δεσμευμένη, σημαίνει ότι προφανώς κάτι δε πάει καλά στη σχέση σου και ότι θα έπρεπε να του μιλήσεις γι΄αυτό το θέμα.

Κι΄αν παρόλα αυτά νιώθεις πολύ μπερδεμένη και βλέπεις τη σχέση σου να οδεύει προς το χειρότερο, τότε η λύση δεν είναι άλλη παρά ένα break up. 
Παρακάτω θα βρεις καταστάσεις, που αν για τον οποιοδήποτε λόγο συμβαίνουν στη δική σου σχέση, ίσως θα ήταν καλύτερα απλά να έλεγες ένα «αντίο» στο σύντροφο σου:

Όταν 

Τσακώνεσαι συνεχώς  με το αγόρι σου χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερως λόγος. Απλά έχετε συνηθίσει τόσο πολύ ο ένας τον άλλον, που  δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε εκτός από το να τσακώνεστε ακόμη και για τους πιο χαζούς λόγους.

Όταν  
Έχει φύγει ο έρωτας  και η αγάπη, έστω και από την μία μεριά μόνο. Γιατί αν ένα τέτοιο αίσθημα φύγει, έχει χαθεί μαζί του και όλη η σχέση. Στο τέλος, οι εντάσεις και οι τσακωμοί θα είναι κάτι το  αναπόφευκτο.

Όταν  

Έχετε πληγώσει με πολύ άσχημο τρόπο ο ένας τον άλλον επαννειλημένα στο παρελθόν και ακόμα συνεχίζεται να το κάνετε. Όπως για παράδειγμα να σε απατήσει και μετά από εκδίκηση να το κάνεις και εσύ και μετά να προσπαθείτε να τα βρείτε. Είναι φυσιολογικό, μετά από ένα τέτοιο συμβάν, η σχέση αυτή να μην μπορεί να συνεχιστεί και να θέλει χρόνια να καλυφθούν αυτές οι πληγές, γατί είναι πληγές που ούτε γιατρεύονται και ούτε ξεπερνιούνται εύκολα, εκτός και αν υπάρχει μεγάλη θέληση και από τα δύο άτομα.

Όταν 

Ο μόνος λόγος που είσαι με το σύντροφο σου, είναι επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνη στη ζωή και πιστεύεις ότι δε θα ξαναμπορέσεις να ερωτευτείς ή να βρεις κάπου καλύτερα. Όταν θέλεις να τον χωρίσεις, δηλαδή, απλά φοβάσαι να ρισκάρεις.

Όταν  

Αυτό το άτομο σου πατάει την αξιοπρέπεια σου και σε υποτιμά, αλλά εσύ κάθεσαι και τον ανέχεσαι επειδή τον αγαπάς. Από την στιγμή όμως, που κάποιος δεν βλέπει την αξία σου, δεν αξίζει να σε έχει. Και ας είναι αυτός ο κάποιος ο έρωτας της ζωής σου.

Όταν  

Τα όνειρα σας και τα σχέδια σας δεν συμπίπτουν. Συνήθως είναι δύσκολο να χωρίσεις κάποιον ή να αποφασίσετε μαζί να χωρίσετε επειδή απλά άλλα θέλει ο ένας και άλλα ο άλλος. Όμως, όταν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ σας σε μεγάλα ζητήματα, όπως σχέδια για το μέλλον και τα σχετικά είναι δύσκολο να συνεχίσετε να είστε μαζί ως ζευγάρι.

Όταν 

Έχει σηκώσει χέρι πάνω σου. Που αυτό δε συγχωρείται ούτε μια φορά, γιατί σε τέτοια ειδικά θέματα πρέπει να σκέφτεσαι πιο πολύ απ΄όλα τον εαυτό σου και την σωματική σου ακεραιότητα. 
Πηγή :  psixologikosfaros
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...