27 Αυγ 2012

Όταν η πόρτα του ψυγείου γίνεται διατροφικό βοήθημα…

Όλοι ερχόμαστε σε… στενή επαφή με το ψυγείο πολλές φορές την ημέρα. Επίσης είναι γνωστή η επίδραση των εικόνων στον εγκέφαλο, άρα και στην όρεξή μας...

Εξέτασε λοιπόν τι θα συμβεί, αν επενδύσεις την πόρτα του ψυγείου σου με μια αυτοκόλλητη εικόνα που να ταιριάζει ακριβώς στην περίπτωσή σου:
Λαιμαργία: Αν οι προσπάθειες να ελέγξεις τη λαιμαργία σου πέφτουν διαρκώς στο κενό, τι θα έλεγες για ένα ψυγείο δεμένο με αλυσίδα και λουκέτο, για να σου θυμίζει ότι πρέπει να βάλεις φρένο στις ορέξεις σου; Ή ακόμα να έρχεσαι αντιμέτωπος/η με έναν τοίχο – ρημαδιό κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να πλησιάσεις προς το αγαπημένο σου παγωτό; 
Υπάρχει και μια τρίτη πρόταση: Το ψυγείο – φαρμακείο διακοσμημένο με τον ανάλογο σταυρό. Θα σου υπενθυμίζει ότι και το ψυγείο είναι ένα ντουλάπι που πρέπει να ανοίγει μόνο σε περίπτωση ανάγκης (πείνα) και όχι όλη την ώρα.
Ανορεξία: Λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αντισταθούν στη θέα μιας λιωμένης σοκολάτας γάλακτος. Ντύσε λοιπόν στο ψυγείο σου με την εικόνα του πιο δημοφιλούς γλυκού στον κόσμο και, πού ξέρεις, μπορεί κάποια στιγμή να δελεάσει και εσένα και να σε κάνει να δεις τη ζωή πιο γλυκιά.
Υγεία και ευεξία: Πριν καν ανοίξεις το ψυγείο, πολύχρωμα, υγιεινά και λαχταριστά φρούτα και λαχανικά είναι έτοιμα να γεμίσουν την ποδιά σου. 
Αν λοιπόν ανοίγοντας αντικρίσεις περίπου το ίδιο περιεχόμενο (φρέσκα φρούτα και λαχανικά), σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο προς την υγιεινή διατροφή.
Αποτοξίνωση: Φρεσκοστυμμένο λεμόνι, πορτοκάλι ή δροσερό νερό από την πηγή.Το Α και το Ω της αποτοξίνωσης. Τι καλύτερο αν σου το θυμίζει και το ψυγείο σου, όποτε πας να το ανοίξεις.
Αυτοσυγκράτηση: Μετάτρεψε το ψυγείο σου σε… φάρο καλής διατροφής, για να σου θυμίζει να έχεις πάντα λίγα και εκλεκτά τρόφιμα, που μπορούν να ταξιδέψουν τη γεύση σου, αλλά όχι να σε ρίξουν σε κραιπάλες!
Οπτική απόλαυση: Έστω και αν είναι ψευδαίσθηση, μικροί καταρράκτες, εξωτικές αμμουδιές με φοίνικες και δροσερές πηγές μέσα στο πράσινο ενδέχεται να σε ηρεμούν κάθε φορά που κατευθύνεσαι με νεύρα τεντωμένα προς το φαγητό. Μια κλασική πρόταση Ζεν για το ψυγείο σου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...