16 Αυγ 2012

Πανηγυρικός Εορτασμός της " Κοιμήσεως της Θεοτόκου " στην Μύκονο (Videos-Fotos)

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και κατάνυξη, όπως εξάλλου αρμόζει στην Πανυπερευλογημένη Κόρη της Ναζαρέτ, εορτάσθηκε σήμερα η Μεγάλη Θεομητορική εορτή της "Κοιμήσεως της Θεοτόκου",στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγιάς, παρουσία πλήθους πιστών......
Το αδιαχώρητο επικράτησε στην Μεγάλη Παναγιά κατά την Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Ο Ναός ήταν γεμάτος κόσμο τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο που τον περιβάλλει,απο κατοίκους και παραθεριστές του Νησιού μας.
Στον πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι,οι Αρχές του Νησιού και οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
 
Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας 
Μετά το πέρας της λειτουργίας της Θείας Λειτουργίας, στις 10.45 π.μ, με την συμμετοχή του λαού και των αρχών του νησιού, ξεκίνησε η θρησκευτική πομπή από τον Ιερό Ναό στα γραφικά σοκάκια της χώρας.
Η Παλαιά Εικόνα της " Κοιμήσεως της Θεοτόκου ", την οποία δώρισε το 1841 ο Μητροπολίτης Ιασίου Άνθιμος, Μυκόνιος στην καταγωγή στον Ναό μας, λουλουδοστολισμένη παίρνει την θέση της στην μακριά ακολουθία της Λιτανείας.
Παρακολουθείστε Video:
 
Με προεξάρχοντα τον Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό και συνλιτανεύοντα τον εφημέριο του Ναού της Αγίας Κυριακής, Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Γαλανάκη, έγινε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας της " Κοιμήσεως της Θεοτόκου "
Ακολουθεί,ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Αθάνασιος Κουσαθανάς – Μέγας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Σκαγιάς, ο Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Επόμενη Μέρα» κ.Ανδρέας Φιορεντίνος, ο Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Μυκονιάτικη Άνοιξη» κ.Αντώνης Κουσαθανάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαριγούλα Αποστόλου, Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, Μαρουσούλα Χανιώτη.
Η πομπή περνάει από τον Αγιο Γεώργιο και οι καμπάνες ηχούν απο τον επίτροπο του Ναού.
Εν συνεχεία αφού διέσχισε τα παραδοσιακά «Ματογιάνια» κατευθύνθηκε.......
  .... στην Πλατεία της Αγίας Κυριακής όπου πραγματοποιήθηκε Δέηση.
Παρακολουθείστε Video:
Η Λιτάνευση, μετά την Δέηση στην Αγία Κυριακή κατευθύνθηκε με τελικό προορισμό την παραλία της χώρας .......
 
 
.... μπροστά από το Μνημείο Ηρώων, όπου τελέστηκε εόρτιος χαιρετισμός.
Παρακολουθείστε Video:
 
Προπομπός η σημαία του σωματείου Λεμβούχων, ακολουθούμενη από την Εικόνα και τους Ιερείς, ενώ ενδιάμεσα παρεμβάλλονται παιδιά με τα Εξαπτέρυγα.
Παρακολουθείστε Video:
 Παρακολουθείστε Video:
Καθόλη τη διάρκεια οι καμπάνες ηχούσαν....  
Μετά το τέλος της Ιερής Λιτανείας ,επανελθούσης της πομπής, και αφού εψάλλει δέηση και ύμνος στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός ευχήθηκε χρόνια πολλά στούς εορτάζοντες - εορτάζουσες και ευχαρίστησε τους συμμετάσχοντας.
Μετά την απόλυση, προσφέρθηκε Εόρτιο κέρασμα από το σωματείο Λεμβούχων στους πιστούς με αναψυκτικά, ποτά και τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα στην Αλευκάνδρα.
 

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, χαρούμενα ευλογημένα, ειρηνικά, με την ευχή της Κυρίας των Αγγέλων.
Fb: Μεγάλη Παναγιά Μυκόνου
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...