13 Αυγ 2012

Επί ποδός οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Ταχυδρομικοί: Η κυβέρνηση εγκαταλείπει και τον τελευταίο πυλώνα κοινωνικής πολιτικής που ασκούσε μέσω του Ταχυδρομείου. 

Για τα ΕΛ.ΤΑ. αρχικά προβλεπόταν η πώληση του 40% της εταιρείας, όμως η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε να διατεθεί το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της......
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τα ΕΛ.ΤΑ. Σήμερα το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην αιφνιδιαστική απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛ.ΤΑ. που κατέχει το Δημόσιο (90%).

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του Ταχυδρομείου. Θα αντιτάξουμε τον μαζικό, οργανωμένο, δυναμικό, συλλογικό μας αγώνα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΤ, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική κίνηση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», αφού ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς. «Η κυβέρνηση εγκαταλείπει και τον τελευταίο πυλώνα κοινωνικής πολιτικής που ασκούσε μέσω του Ταχυδρομείου. Εμείς θα απαντήσουμε με πανελλήνια εκστρατεία για την ανάδειξη του ζητήματος, με ενημέρωση, συγκεντρώσεις, καταλήψεις και απεργιακές κινητοποιήσεις», τόνιζε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, Γ. Βασιλόπουλος.

«Είναι απορίας άξιον πως στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ' αυτούς τους πολίτες τα ΕΛ.ΤΑ. παρέχουν, εκτός της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, και υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος (συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κ.λπ.)», τονίζει η ΠΟΣΤ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αδιαφορεί για τις «κερδοσκοπικές πρακτικές που θα εφαρμοστούν, την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και της ποιότητας των υπηρεσιών».

Οπως υποστηρίζει, η πώληση των ΕΛ.ΤΑ. θα οδηγήσει στη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου, στο κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, ενώ οι πολίτες θα πληρώσουν ακριβά την ανεξέλεγκτη αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών, όταν τα ΕΛ.ΤΑ. «δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και τον Ελληνα φορολογούμενο». 
Πηγή : ethnos
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...