10 Αυγ 2012

Από το 2013 και βλέπουμε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Από το 2013 και βλέπουμε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Λόγω αντιρρήσεων της τρόικας!!
Διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες της κυβέρνησης για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στις ζητήσεις με την τρόικα για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%....


Όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση τελικά δεν θα εφαρμοστεί μέσα στο 2012 λόγω αντιρρήσεων της τρόικα αλλά
εξετάζεται για το 2013.

Στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι το μέτρο αυτό δεν θα βρει σημαντικές αντιστάσεις από την τρόικα αφού μέχρι στιγμής έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δηλαδή μειώθηκε ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης, τα έσοδα από ΦΠΑ έχουν σημειώσει πτώση ενώ έχει διαπιστωθεί ότι από τότε που εφαρμόστηκε έχει αυξηθεί και η φοροδιαφυγή με τη μη έκδοση αποδείξεων.

Σημειώνεται πως το 2011 στην Αττική έκλεισαν περίπου 4.000 επιχειρήσεις από τον χώρο της εστίασης και έχασαν τη δουλειά τους περίπου 10.000 εργαζόμενοι.

Τελικά η αισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τη δυνατότητα άμεσης μείωσης του φορολογικού συντελεστή δεν επιβεβαιώθηκε και μέλλει να αποδειχθεί τι τελικά θα ισχύσει και για το 2013.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...