24 Αυγ 2012

«Βούλιαξαν» 10% τα τουριστικά έσοδα

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους: οι Γερμανοί τουρίστες που επέλεξαν την Ελλάδα ήταν λιγότεροι σε σχέση με πέρσι, όμως ακόμη μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις αφίξεις από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ,...
ενώ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στις αφίξεις Βρετανών!

Το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν απεικονίζει το πώς θα κλείσει η χρονιά για δύο λόγους: πρώτον, γιατί η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν περιλαμβάνει τους μήνες αιχμής της τουριστικής ζήτησης (Ιούλιος-Αύγουστος) και δεύτερον, γιατί μετά τις εκλογές η εικόνα κατάρρευσης του τουρισμού άρχισε να ανατρέπεται και να βελτιώνεται το κλίμα. 

Ωστόσο, τα νέα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που δημοσιοποιήθηκαν χθες δείχνουν μια πτώση των τουριστικών εσόδων στο εξάμηνο κατά 10% (και μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση των πληρωμών για ταξίδια Ελλήνων στο εξωτερικό, κατά 16%).

Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στο πρώτο εξάμηνο φέτος σε σχέση με το περσινό:

* οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 7%, από τη Γαλλία κατά 28%, από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 16%, ενώ από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 38% και από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 8%,

* τα ποσά που ξόδεψαν στη χώρα οι Γερμανοί τουρίστες μειώθηκαν κατά 14%, των Γάλλων κατά 22%, των Βρετανών αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 39%, των Αμερικανών (ΗΠΑ) μειώθηκαν κατά 37%, ενώ των Ρώσων, απ’ όπου αναμενόταν μεγάλη αύξηση, οι εισροές παρέμειναν στα περσινά επίπεδα.

Οι εισπράξεις από τη Γερμανία στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 446 εκατ. ευρώ, από τη Γαλλία στα 200,9 εκατ. ευρώ, ενώ από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 427,2 εκατ. ευρώ. 

Οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 134,3 εκατ. ευρώ και σταθερές παρουσιάζονται οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 219,5 εκατ. ευρώ.
Από τον Ελεύθερο Τύπο
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...