10 Ιαν 2012

Βρείτε τα κλειδιά σας με το iPhone σας χάρη στον πομπό BiKN

Προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα το BiKN χρησιμοποιεί το 802.15.4 - τη βάση για το ZigBee, μεταξύ άλλων πρωτοκόλλων χαμηλής ισχύος ασύρματων δικτύων- για να συνδέσει το iPhone σας με ένα μάτσο .....
μικροσκοπικές ετικέτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίσετε τα αντικείμενα με τα οποία τις έχετε συνδέσει.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία ειδική RF-enabled θήκη μέσα στην οποία και τοποθετείται το  iPhone 4/4S (ή το iPhone 3GS) σας. Μόλις λοιπόν εγκαταστήσετε την εφαρμογή BiKN από το App Store, μπορείτε να επιλέξετε τις ετικέτες που έχετε αντιστοιχίσει και να ανακαλύψετε το πόσο μακριά από σας είναι το οποιοδήποτε «χαμένο» αντικείμενο, με ένα εύρος αρκετών δεκάδων μέτρων. Οι ετικέτες του, η καθεμία στο μέγεθος ενός σπιρτόκουτου, είναι επαναφορτιζόμενες και υποτίθεται ότι κρατάνε για αρκετές εβδομάδες. Από την άλλη η εφαρμογή του iPhone σας δίνει μία ένδειξη σε στυλ ραντάρ για το πόσο μακριά βρίσκεται η εκάστοτε ετικέτα, ενώ και εκείνη δημιουργεί ένα ήχο για να σας βοηθήσει να την εντοπίσετε ακόμα πιο εύκολα.

Τώρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω σύστημα; Απ΄ ότι φαίνεται, δεν υπάρχει κάποιο όριο για τις εφαρμογές του, από το πιο απλό που είναι τα κλειδιά, μέχρι και στο κολάρο του κατοικίδιού σας, σε περίπτωση που αυτό έχει συχνές τάσεις φυγής. Ωστόσο, ακόμα και οι θήκες μπορούν να χρησιμοποιούν ως ετικέτες ανεύρεσης, με την έννοια ότι εάν διαθέτετε δύο συσκευές τότε μπορείτε να συνδέσετε τις δύο θήκες και να βρίσκετε έτσι το ένα τηλέφωνο μέσω του άλλου. Τόσο οι θήκες, όσο και οι ετικέτες φορτίζονται μέσω micro USB, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ειδικές βάσεις ή μετασχηματιστές.

Το σύστημα θα πωλείται σε πακέτα με ένα ζευγάρι ετικετών με την αξία του να κυμαίνεται στα 78 ευρώ με 98 ευρώ, ενώ οι επιπλέον ετικέτες θα στοιχίζουν 40 ευρώ έκαστη. Το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 256 αντιστοιχισμένες ετικέτες ταυτόχρονα.

Πηγή : proho.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker  Τεχνολογία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...