1 Ιαν 2012

Η εορτή του Αγίου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

dscn4417
Με κατάνυξη τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο στη περιοχή της Λίμνης.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο πρωθιερεύς του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, κατά το έθος, παρέλαβε την εικόνα του Αγίου Βασιλείου από την επιμελήτρια του Παρεκκλησίου και συνοδεία πιστών που .......
κρατούσαν κεριά αναμμένα και φαναράκια, την μετέφεραν στον Καθεδρικό Ναό, ψάλλοντας τα κάλαντα κάτω από γλυκόηχες κωδωνοκρουσίες.
Το πρωί, τελέσθηκε με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους πιστών η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Με το πέρας της δοξολογίας, τελέσθηκε η κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας. Η Ηλιάννα Κουσαθανά, μαθήτρια του Μέσου Κατηχητικού Σχολείου μας, ήταν η τυχερή που βρήκε το φλουρί και παρέλαβε ως ευλογία και ανάμνηση, μία εικόνα του Χριστού.
Αμέσως μετά έγινε και η προγραμματισμένη κλήρωση της λαχειοφόρου που είχε πραγματοποιηθεί επί δεκαήμερο, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και εκ βάθρων ανακαίνισης του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου.
Το πρώτο δώρο, μια TV Samsung 32’’ κέρδισε η κα. Αρτεμούλα Τριανταφύλλου και το δεύτερο δώρο ένα LG Blue ray Disk κέρδισε η κα. Φρασκώ Ιω. Δακτυλίδη.
Μετά την διανομή του αντιδώρου και των ευλογιών που παρέλαβαν όλοι οι ενορίτες, τελέσθηκε λιτανευτικά η επάνοδος της εικόνας του Αγίου Βασιλείου στο προαναφερθέν ομώνυμο παρεκκλήσιο.
dscn4421
dscn4426
dscn4434
dscn4435
dscn4437
dscn4446
imsyrou.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...