24 Οκτ 2011

Συνάντηση Περιφερειάρχη με προσωπικότητες από τη Γαλλία – «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, με προϋπόθεση την εθνική συνεννόηση».

Σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων με ατζέντα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα κλήθηκε να απαντήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρόδο με προσωπικότητες από τη Γαλλία, όλοι μέλη της Οργάνωσης ARRI, στην οποία ανήκουν......
πρώην υπουργοί, βουλευτές, κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, οικονομικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί κλπ.
 Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου και συνοδευόμενοι από την επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας στη Ρόδο Αλίκη Μοσχή, οι Γάλλοι έθεσαν ερωτήματα, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται στην Ευρώπη «ταμπού», όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της Οργάνωσης Ζαν Μισέλ Φόουβ.
«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους Έλληνες και όχι εκείνους που τόσο καιρό μιλάνε για τους Έλληνες» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα μεταφέρουν στη Γαλλική κοινωνία τον προβληματισμό των τοπικών αρχών.
 «Το πελατειακό διαχρονικά πολιτικό σύστημα της χώρας συντήρησε τον μεγάλο ασθενή που λέγεται Δημόσιο και ένα κράτος συγκεντρωτικό και αντιπαραγωγικό, που για να επιβιώσει κατέφευγε στον υπέρογκο δανεισμό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος επεσήμανε πως τώρα «τα ψέματα τελείωσαν και είναι η ώρα, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να πει την αλήθεια στον λαό».
 Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να περιγράψει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως η φυσική της ομορφιά, ο πρωτογενής της τομέας με τα ποιοτικά μας προϊόντα, η ναυτιλία, η τουριστική βιομηχανία και μια τεράστια δημόσια περιουσία που παρέμεινε επί δεκαετίες αναξιοποίητη.
 Σε σχετικές παρατηρήσεις των συνομιλητών του, ότι «πρώτα ο Έλληνας οφείλει να πιστέψει στις δυνάμεις του και μετά όλοι οι άλλοι», ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε ότι «αυτή η χώρα έχει περάσει στο παρελθόν κρίσεις και εθνικές καταστροφές. Εάν ομονοήσουμε και αν καθίσουν οι πολιτικοί μας αρχηγοί στο ίδιο τραπέζι, θα πετύχουμε πολλά».
 Ο πρόεδρος της Οργάνωσης ARRI ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την μακρά και ειλικρινή συζήτηση, λέγοντας πως «μας ανοίξατε την καρδιά σας και αυτό το εκτιμούμε ιδιαιτέρως».
Από την πλευρά του, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε με έμφαση τη σημαντική, από κάθε άποψη, γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και των νησιών μας, «τα σύνορα των οποίων είναι τα σύνορα της Ευρώπης, και αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θωράκιζαν πολιτικά αυτήν την πραγματικότητα, τότε το βάρος του οικονομικού κόστους των εξοπλισμών δεν θα ήταν τόσο δυσβάσταχτο», και κατέληξε:
«Σας ζητάμε να μεταφέρετε στη χώρα σας τη φωνή των Ελλήνων και να διαψεύσετε την εικόνα που διαμορφώνουν τα ξένα ΜΜΕ».

Πηγή : pnai.gov.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...