12 Ιουν 2015

Πότε βγαίνουν οι Βαθμοί για τις Βάσεις 2015- Πότε και Πως υποβάλλονται τα Μηχανογραφικά

Βάσεις 2015 - Βαθμολογία - Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015
Έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου λήγει ο χρόνος βαθμολόγησης των μαθημάτων και από.....
τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια της χώρας.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εστάλη χθες στα βαθμολογικά κέντρα, η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα των βαθμολογιών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα (ήδη χθες ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας). Θα ακολουθήσουν οι τεχνικές διαδικασίες ώστε οι βαθμολογίες να αποσταλούν στα λύκεια της χώρας, όπου και θα αναρτηθούν.

Παράλληλα, την ημέρα της ανάρτησης οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα

http://results.minedu.gov.gr
(Δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή)

Πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαία ελληνικά.

Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις 2015​

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2015 θα ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Τα θέματα των Μαθηματικών και της Φυσικής Κατεύθυνσης που ήταν υψηλής δυσκολίας, αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις στο 2ο και 4ο πεδίο. Οι βάσεις των σχολών της θεωρητικής κατεύθυνσης αναμένεται να πέσουν συγκρατημένα. 

ΔΕΙΤΕ πρώτοι έγκυρα και έγκαιρα τις βάσεις 2015 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι άλλοι δύο παράγοντες που θα επηρεάσουν την κίνηση των βάσεων είναι:

  • O αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων
  • H σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων, δηλαδή ο αριθμός των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις «σχολές κύρους» ή στις «σχολές περιορισμένης ζήτησης» και οι προσφερόμενες θέσεις στις παραπάνω σχολές.

1ο Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)

Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για την εικόνα των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμένουν πτώση βάσεων σε Νομικές, ορισμένες Παιδαγωγικές Σχολές και Προσχολικής Ηλικίας όπου μειώνονται ανεπαίσθητα οι θέσεις εισακτέων. Σε Ιστορία και Αρχαιολογία και Θεατρικές Σπουδές έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση –ανάλογα και με τη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων- μπορεί να είναι μεγαλύτερης έντασης.

2ο και 4ο πεδίο Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι πολυτεχνικές σχολές που αποτελούν πρώτη επιλογή χιλιάδων υποψηφίων θα παρουσιάσουν αισθητή πτώση, όπως και οι Φυσικομαθηματικές. Πέρσι, δύο από τις πιο δημοφιλείς σχολές του ΕΜΠ φλέρταραν με τα 19.000 μόρια, βαθμοί που σημειώνονται συνήθως μόνο στις Ιατρικές σχολές, φέτος όμως πολύ πιθανόν να χάσουν τα 500 μόρια που «κέρδισαν» πέρσι επιστρέφοντας στο 18,5.

3ο πεδίο Επιστήμες υγείας

Η δυσκολία των θεμάτων της Βιολογίας κατεύθυνσης που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας ήταν πιο δύσκολα από πέρυσι όχι όμως και για τους άριστα προετοιμασμένους που διεκδικούν μία θέση στις περιζήτητες ιατρικές σχολές. Όμως, σε συνδυασμό με τα δυσκολότερα θέματα σε Φυσική και Μαθηματικά κατεύθυνσης η τάση είναι ελαφρώς πτωτική, με την Ιατρική Αθηνών να «επιστρέφει» γύρω στα 19.000 μόρια. Ανάλογη πτωτική τάση υπάρχει για τις υπόλοιπες σχολές.

4ο πεδίο Επιστήμες οικονομίας και διοίκησης

Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας του πεδίου ήταν εύκολα, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να ισορροπούν μετά τα δύσκολα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας που είναι το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Αυτό σημαίνει πως οι βάσεις θα μείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα καθώς οι θέσεις ψαλιδίστηκαν και λιγότεροι υποψήφιοι επέλεξαν το πεδίο.

Αριθμός εισακτέων


ΤΜΗΜΑ

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2015
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2014
1.     Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
230
+5
2.     Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ
200
-25
3.     Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΔΠΘ
230
-20
4.     Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΠΘ
180
-20
5.     Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πάτρα
280
-45
6.     Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
120
-5
7.     Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ
110
-15
8.     Μηχανολόγων Μηχανικών Δ.Μακεδονία
150
0
9.     Μηχανολόγων Μηχανικών Π.Θ
130
-20
10.  Μηχανολόγων Αεροναυπηγών Πάτρα
160
-15
11.  Ναυπηγών Μηχανικών
90
-10
12.  Νομική Αθήνας
420
-5
13.  Νομική Θεσσαλονίκης
370
-5
14.  Νομική Κομοτηνής
420
+20
15.  Ψυχολογία ΕΚΠΑ
145
-5
16.  Ψυχολογία Πάντειο
130
-20
17.  Ψυχολογία ΑΠΘ
160
-15
18.  Ψυχολογία Κρήτη
170
-30
19.  Ιατρική Αθήνας
180
+5
20.  Ιατρική Θεσσαλονίκης
190
-10
21.  Ιατρική Λάρισας
95
-5
22.  Ιατρική Ιωαννίνων
145
-30
23.  Ιατρική Αλεξανδρούπολης
150
-25
24.  Ιατρική Πάτρας
170
-5
25.  Ιατρική Κρήτης
125
-25
26.  Κτηνιατρική ΑΠΘ
85
-15
27.  Κτηνιατρική ΠΘ
85
-15
28.  Οδοντιατρική ΕΚΠΑ
95
-5
29.  Οδοντιατρική ΑΠΘ
85
-15

Ανοίγει το σύστημα για τα μηχανογραφικά - Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει εγκύκλιο η οποία θα κάνει γνωστό στους μαθητές που εξετάστηκαν φέτος πανελλαδικά, τι πρέπει να κάνουν για να αποκτήσουν τον κωδικό ο οποίος θα τους δίνει την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίου.

Μετά την Δευτέρα 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Από το υπουργείο Παιδείας ήδη ανακοινώθηκε το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.

Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης μηχανογραφικών.

Θυμίζουμε πως οι μαθητές θα πρέπει να παραλάβουν από το λύκειο στο οποίο είχαν υποβάλει την αίτηση του Φεβρουαρίου, τον προσωπικό κωδικό για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού.

Διαδικασία του10% χωρίς νέα εξέταση

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι - δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014). - όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

3. Υπενθύμιση προγράμματος

Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνουμε ξανά στους υποψηφίους:
- να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.
- να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.
- κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2014-2015, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 15 μέχρι και 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, www.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι θα μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις των σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:

Α. Εκτυπώνουν απευθείας από την εφαρμογή:
•    ένα (1) αντίγραφο του μηχανογραφικού δελτίου καθώς και
•    την Υπεύθυνη Δήλωση που εμφανίζεται στην «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ»

Β. Υπογράφουν τα ανωτέρω έγγραφα (το μηχανογραφικό δελτίο σε όλες τις σελίδες).

Γ. Αποστέλλουν τα ανωτέρω έγγραφα μαζί με:
•    ένα (1) φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης
•    ένα (1) φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου
•    ένα (1) φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου
•    σε περίπτωση υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α   ΚΑΙ   Μ Ο Ν Ο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER ) προς το:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
«ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»
ΤΜΗΜΑ Α΄ γρ. 0090,
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα

με την ένδειξη:
για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2014 και καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 23η Σεπτεμβρίου 2014.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού (22 Σεπτεμβρίου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση με το ηλεκτρονικό αρχείο, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου και τον κωδικό αριθμό με τον οποίο θα αναζητήσουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, μόλις ανακοινωθούν.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι καταθέτουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η οποία και θα προβεί στον τελικό έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους, στις ημερομηνίες που θα ορισθούν.

Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική κατηγορία, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του τμήματος ή της σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα τμήματα και τις σχολές.

Επισημαίνεται ότι για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου δεν απαιτείται η απόκτηση κωδικού αριθμού από Λύκειο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...