14 Αυγ 2014

Το σχέδιο για τα χρέη επιχειρήσεων σε Εφορία, Ταμεία, τράπεζες

Ετοιμη είναι η πρόταση νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων σε εφορία ,ταμεία και τράπεζες. Δείτε τι περιλαμβάνει.......

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» η πρόταση νόμου που προβλέπει συνολική λύση για τις οφειλές των επιχειρήσεων σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες είναι έτοιμη.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:
* διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων απο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Η εξόφληση δεν μπορεί να εκτείνεται σε χρόνο μεγαλύτερο των 10 ετών ενω η ίδια περίοδος αποπληρωμής ισχύει και το μη διαγραφέν τμήμα των προσαυξήσεων.

* μακροπρόθεσμη ρύθμιση των οφειλών προς τις τράπεζες με δόσεις που θα φτάνουν ακόμη και τις 120 και αντίστοιχη ρύθμιση για το τυχόν υπόλοιπο των προσαυξήσεων που δεν έχει διαγραφεί.

* καταβολή των οφειλών προς τους εργαζόμενους σε 12 μήνες. Εξαιρούνται οφειλές απο μη απόδωση ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών

* φορολογικά κίνητρα στις τράπεζες

Η πρόταση που έχει αποσταλεί προς διαβούλευση στις τράπεζες προβλέπει ουσιαστικά όπως αναφέρει η Καθημερινή τη συμφωνία των δυο μερών, πιστωτών και οφειλειτών για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών χρεών με την προύπόθεση ότι το σχέδιο φέρει την έγκριση του 60% των πιστωτών. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια σε σύνολο 115 δις ευρώ ανέρχονται στα 43 δις. ευρώ.
thetoc.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...