25 Αυγ 2014

Πώς σας εντοπίζουν όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο

Συστήματα παρακολούθησης που βασίζονται στα αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εντοπίζουν όλους τους κατόχους κινητών τηλεφώνων. Δείτε πώς γίνεται...

Οι κατασκευαστές συστημάτων παρακολούθησης προσφέρουν στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να μπορούν να εντοπίζουν τις κινήσεις όλων σχεδόν των ανθρώπων που έχουν κινητό τηλέφωνο είτε βρίσκονται ένα τετράγωνο μακριά είτε σε άλλη ήπειρο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post η τεχνολογία λειτουργεί εκμεταλλευόμενη ένα σημαντικό στοιχείο όλων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Οι εταιρείες κρατούν λεπτομερή αρχεία, λεπτό προς λεπτό, των τοποθεσιών όπου βρίσκονται οι πελάτες τους . Τα συστήματα παρακολούθησης συλλέγουν μυστικά τα συγκεκριμένα αρχεία και χαρτογραφούν τις μετακινήσεις των χρηστών κινητών για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εβδομάδες ακόμα και μήνες.

Επί σειρά ετών, η αμερικανική NSA, η μεγαλύτερη υπηρεσία παρακολουθήσεων στον κόσμο καθώς και η βρετανική GCHQ χρησιμοποιούσαν δεδομένα κινητών τηλεφώνων για να εντοπίσουν τους πελάτες τους. Σήμερα όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νέα συστήματα επιτρέπουν ακόμα και σε κυβερνήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε εξελιγμένη τεχνολογία να εντοπίζουν χρήστες κινητών σε οποιαδήποτε χώρα-συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ-με σχετική ευκολία και ακρίβεια.
 
Πως γίνεται η παρακολούθηση
Οι χρήστες της συγκεκριμένης τεχνολογίας πληκτρολογούν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου σε έναν φορητό υπολογιστή ο οποίος κατόπιν συλλέγει τις πληροφορίες από τις τοπικές βάσεις δεδομένων που διατηρούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Με αυτό τον τρόπο το σύστημα παρακολούθησης μαθαίνει ποιον σταθμό κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιεί ο «στόχος» τη συγκεκριμένη στιγμή, αποκαλύπτοντας την τοποθεσία που βρίσκεται.

Αν και δεν είναι γνωστό ποιες κυβερνήσεις έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα συστήματα εντοπισμού, στέλεχος της συγκεκριμένης βιομηχανίας που επικαλείται το ρεπορτάζ της Washington Post, υποστηρίζει ότι δεκάδες κράτη έχουν αγοράσει αυτή την τεχνολογία. Οχι μόνο κράτη. Οποιος διαθέτει αρκετά χρήματα μπορεί να την αγοράσει.
Πηγή : thetoc.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...