26 Αυγ 2014

7 Χρώματα Feng Shui στο Υπνοδωμάτιο, για αρμονία και ισορροπία!!

Πιστεύεται, ότι η σωστή επιλογή χρωμάτων στο υπνοδωμάτιο συμβάλει επίσης στην καλή ερωτική ζωή του ζευγαριού!! Τα χρώματα του Feng Shui προάγουν την καλή υγεία του οργανισμού και βοηθούν ακόμα και τους πιο δύσκολους να απολαμβάνουν ένα καλό και βαθύ ύπνο!!....
Τα χρώματα της επιδερμίδας:
Γενικά, τα χρώματα που προτείνει το Feng Shui είναι τα χρώματα που συναντώνται στη φύση: στα δάση, στις λίμνες κτλ.
Ειδικά για το υπνοδωμάτιο, κατάλληλα θα μπορούσαν να θεωρηθούν τα φωτεινά χρώματα της επιδερμίδας, όπως το λευκό, το μπεζ, το ανοιχτό καφέ κτλ.
Ωστόσο, τα σκουρότερα χρώματα, όπως το σοκολατί και η μόκα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, κυρίως όμως για να τονίσουν κάποιες λεπτομέρειες και όχι για να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες επιφάνειες.
Για παράδειγμα οι κουρτίνες μπορούν να επιλεγούν σκούρες και έτσι επιπλέον θα ελέγχουν αποτελεσματικότερα το φως εξασφαλίζοντας ήρεμο και βαθύ ύπνο. 
Σε σκούρες αποχρώσεις μπορεί να επιλεγεί το κουβερλί, σε συνδυασμό με λευκά σεντόνια και τα μαξιλάρια.
Το λευκό χρώμα:
Το λευκό χρώμα και όλες οι αποχρώσεις του συμβολίζουν την αγνότητα, την ευγένεια και είναι το πιο ισχυρό χρώμα του Feng Shui, ειδικά όταν συνδυάζεται με χρυσό ή ασήμι.
Εντούτοις, ένα ολόλευκο δωμάτιο είναι βαρετό, και ψυχρό. Έτσι, θα πρέπει να προστίθενται στο χώρο και άλλα απαλά χρώματα όπως για παράδειγμα το μπεζ.
Το μαύρο χρώμα:
Το μαύρο χρώμα συμβολίζει το χρήμα. Αν θέλετε την επίδραση του τότε μπορείτε να προσθέστε στο χώρο ένα μαύρο διακοσμητικό π.χ ένα λαμπατέρ με μεταλλική βάση. Το μέταλλο ενισχύει τη θετική ενεργειακή ροή του μαύρου τόνου.
Οι αποχρώσεις του Μωβ και του Μπλε:
Οι αποχρώσεις του μωβ προωθούν τη συναισθηματική και σωματική θεραπεία και βοηθούν την αύξηση της πνευματικότητας.
Οι αποχρώσεις του μπλε δημιουργούν χαλαρωτική ατμόσφαιρα και προσφέρουν θετική ενέργεια.
Οι πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις:
Οι πορτοκαλί αποχρώσεις εμπνέουν τη δημιουργικότητα και την οργανωτικότητα στους ανθρώπους, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις φέρνουν καλή τύχη και ενισχύουν την εμπιστοσύνη.
Το πράσινο:
Το πράσινο είναι αναζωογονητικό χρώμα και φέρνει αρμονία και ισορροπία σε ένα δωμάτιο.
Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί σε πράσινες αποχρώσεις ή ένα κάλυμμα για το κρεβάτι.
Τι θα πρέπει να αποφεύγετε:
Όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου πρέπει να χρησιμοποιούνται ελάχιστα στο υπνοδωμάτιο, καθώς ευνοούν το άγχος. Οι κίτρινες αποχρώσεις προωθούν την επικοινωνία, την φιλικότητα, αλλά πολλές φορές κουράζουν τους χρήστες και τους δημιουργούν ένταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...