31 Αυγ 2014

Ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Κουκάς και το Δημοτικό Συμβούλιο στη Μύκονο (Videos)

Ορκίστηκε Δήμαρχος Μυκονίων για την επόμενη 5ετία ο Κωνσταντίνος Κουκάς
Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους Μυκονιατών, κατοίκων και επισκεπτών ορκίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου και από την Δευτέρα αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, όπως και......
όλο το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο και οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων από τις 3 παρατάξεις που εξελέγησαν στο Δήμο.
Σε μία σεμνή και λιτή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο, έδωσαν τον όρκο τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ και συμπαραστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα, του πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού π. Πέτρου Μαραγκού, καθώς και του εφημέριου της Αγίας Κυριακής π. Εμμανουήλ Γαλανάκη.
Παρακολουθείστε Video
Ο Μητροπολίτης μας κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στο νέο Δήμαρχο επιτυχία για τα επόμενα πέντε χρόνια και τόνισε «Αυτό το ταξίδι ευχόμαστε να είναι γαλήνιο, ακύμαντο, ανέφελο και γεμάτο από τις χάρες και τις ευλογίες του Θεού. Ακόμα και αν έρθουν όμως τρικυμίες και φουρτούνες, να στρέφετε τα μάτια σας από το παράθυρο του γραφείου σας στον Αϊ Νικολάκι και να είστε βέβαιος πως όλα θα γαληνεύουν».

Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα και την απερχόμενη Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη.

Ο κ. Κουκάς, στην σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους του Δήμου που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό του, να διαχειρισθεί την ζωή τους και έδωσαν ισχυρή και καθαρή εντολή να κρατήσουν την Μύκονο ψηλά, δεσμεύτηκε δημόσια ότι από την 1η Σεπτεμβρίου πού αναλαμβάνει θα είναι Δήμαρχος όλου του νησιού αντιμετωπίζοντας τους πάντες ισότιμα, θα ζητήσει την ενεργό συμμετοχή των δημοτών με παράλληλη κριτική και θα επιδιώξει την συνεργασία της αντιπολίτευσης.
Παρακολουθείστε Video
Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τουρισμό του νησιού και τόνισε: «Η Μύκονος και αυτή την καλοκαιρινή περίοδο πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις, απέναντι σε ένα από τα πλέον μεγάλα -και το κυριότερο από τα πλέον απαιτητικά- τουριστικά κοινά. Η φετινή επιτυχία μας βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Η Μύκονος αποτελεί την βιτρίνα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσει η επίσημη πολιτεία».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η υπογραφή του πρακτικού της ορκωμοσίας και αμέσως μετά ο Δήμαρχος συνεχάρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.
Παρακολουθείστε Video
Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης συνοδευόμενος από μέλη του Περιφεριακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, των αστυνομικών και Λιμενικών αρχών, αλλά και φορέων του νησιού.

Συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν οι Δήμαρχοι Άνδρου, Νάξου, Τήνου, Κέας, ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, ο υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός κ. Γ. Γιακουμάτος, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Π. Ρήγας, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας και κ. Υψηλάντης, ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδωνος, ο τέως Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος και ο Πολιτευτής Κυκλάδων κ. Βακόνδιος.
Παρακολουθείστε Video
Η Μύκονος, για τον Κωνσταντίνο Κουκά, αποτελεί την σημαντικότερη προτεραιότητα του, για την επόμενη πενταετία και φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει προτάσεις πού θα την εδραιώσουν, ως κορυφαίο V.I.P. τουριστικό προορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων καθώς και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Κυριακή στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θα αξιοποιηθούν σε Οργανισμούς του Δήμου και μη εκλεγμένοι.

Το Mykonos Ticker εύχεται στην νέα Δημοτική αρχή, δημιουργική και γόνιμη θητεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...