25 Αυγ 2014

Γιατί δεν ολοκληρώθηκε το deal μεταξύ Santa Marina και Dogus Group

Μια ...ανάσα πριν από την εξαγορά του από τον γνωστό τουρκικό όμιλο Dogous Group έφτασε το εμβληματικό ξενοδοχείο της Μυκόνου Santa Marina, σύμφωνα με....
ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου κυρία Χριστιάνα Παπαγεωργίου φέρεται να συμφώνησε με τον τουρκικό όμιλο στο τίμημα των 100 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 10 φορές τον ετήσιο τζίρο του ξενοδοχείου, ο οποίος φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. 
 
Διεθνώς, ένα τίμημα της τάξης του 10 έως 12 φορές του ετήσιου τζίρου μιας επιχείρησης θεωρείται ως εύλογη αξία και, συνήθως, αποτελεί το "μέτρο" στις εξαγορές.

Αρχικά, είχε συζητηθεί και η πώληση του Santa Marina στην Αράχωβα, που ανήκει και αυτό στην οικογένεια Παπαγεωργίου, με συνολική τιμή τα 120 εκατ. ευρώ.
Τελικά, οι συζητήσεις των δυο πλευρών επικεντρώθηκαν μόνο στην πολυτελή μονάδα της Μυκόνου, που διαθέτει μαρίνα και ελικοδρόμιο, αλλά την τελευταία στιγμή ο τουρκικός όμιλος μείωσε το προσφερόμενο τίμημα στα 80 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την κυρία Παπαγεωγίου. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Dogous Group μετέχει στο σχήμα που προκρίθηκε για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ μαζί με την lamda Development έχουν τις μαρίνες Φλοίσβου και Κέρκυρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...