26 Αυγ 2014

Έρευνα: Οι κίνδυνοι για την κρουαζιέρα σε Μύκονο και Σαντορίνη (Pics+Video)

Κρουαζιέρα χωρίς στρατηγικό σχέδιο
Η τουριστική κίνηση φέτος αναμένεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο από τις προηγούμενες χρονιές. Όμως το μέλλον για έναν σημαντικό τομέα του τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες,.....
-σύμφωνα με ειδικούς- μπορεί και να κινδυνεύει.

Ταξιδιωτικοί και ναυτικοί πράκτορες, αιρετοί άρχοντες, επιχειρηματίες και άλλοι επαγγελματίες που ασχολούνται εδώ και χρόνια με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Κρουαζιέρας συμφωνούν πως η επιτυχία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εφιάλτη, αν η διαχείριση των τουριστικών ροών και οι προσφερόμενες υποδομές δεν ανέλθουν σε τέτοια επίπεδα που θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς τουρίστες που σήμερα επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό, αλλά αύριο ενδέχεται να αναζητήσουν κάτι άλλο. 
Η «Κ» ταξίδεψε σε δύο από τους προορισμούς κρουαζιερόπλοιων «χωρίς έναν από τους οποίους, ή χωρίς και τους δύο, καμία εταιρεία δεν μπορεί να πουλήσει Ελλάδα» για να ερευνήσει πώς η έλλειψη οργάνωσης και υποδομών μπορεί να γίνει δυσφήμηση ακόμη και για κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς αλλά και ποιες υποδομές λειτουργούν προς όφελος τόσο των επισκεπτών της κρουαζιέρας όσο και των τοπικών κοινωνιών που τους υποδέχονται.

Μύκονος
«Δεν έχουμε πού να δέσουμε»

Πριν ακόμη πολλοί στη Μύκονο πέσουν για ύπνο, μέλη του τοπικού σωματείου λεμβούχων βρίσκονται στο πόδι για να βοηθήσουν στην πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων.
Λίγο μετά τις πέντε, ένα πρωινό του Ιουλίου, ο πρώην πλοίαρχος και πλοηγός του υπουργείου Ναυτιλίας, Στράτος Κανάς, μπαίνει σε μία από τις βάρκες τους για να φέρει το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Reflection» και τους 3.000 επιβάτες του με ασφάλεια στο λιμάνι.

Ο κ. Κανάς βρίσκεται εκεί με απόσπαση από τον Πειραιά, καλύπτοντας για ένα μήνα το κενό μόνιμου πλοηγού που εδώ και καιρό υπάρχει στο «νησί των ανέμων», οι ιδιαιτερότητες του οποίου ξεκινούν -αλλά δεν τελειώνουν- στους «καιρούς που βγάζει το νησί» αλλά και στο «νέο λιμάνι» του, που κατασκευάστηκε με λάθος προσανατολισμό.
Κάθε πρωί μέλη του σωματείου λεμβούχων μεταφέρουν με τις βάρκες τους τον πλοηγό στα κρουαζιερόπλοια. Στη συνέχεια βοηθούν στις καβοδετικές εργασίες για την πρόσδεση του καραβιού.

Ο βραχίονας 360 μέτρων που διαθέτει το λιμάνι αυτό μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο ή δύο μεσαίου μεγέθους, ενώ τα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν καθημερινά στη Μύκονο -από ένα έως και πέντε- καλούνται να αγκυροβολήσουν στα ανοιχτά και να βγάλουν τους επιβάτες τους στη στεριά με τις λέμβους του σωματείου.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας διαθέτουν και στέλνουν πρόγραμμα αφίξεων των πλοίων τους στα λιμάνια έως και δύο χρόνια νωρίτερα, αλλά σε νησιά όπως η Μύκονος, δεν λαμβάνουν καμία απάντηση για το πού θα δέσουν.
«Οι πράκτορες συνεννοούμαστε μεταξύ μας για το ποιος θα αγκυροβολήσει πού, και μιλάμε τηλεφωνικά την προηγούμενη ημέρα με τον πλοηγό», διαβεβαιώνει ο Κώστας Δάσκας, ναυτικός πράκτορας στο πρακτορείο Delia που διαχειρίζεται το 55-60% των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στο νησί.

Απάντηση όμως από τις αρμόδιες αρχές, εξηγεί ο κ. Δάσκας, δεν πήραν ποτέ και δύο μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας όταν πρότειναν να συμμετέχουν οικονομικά σε εργασίες αναβάθμισης του λιμανιού, όπως έχουν κάνει αντίστοιχα σε λιμάνια της Τουρκίας ή της Ευρώπης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Λίγο μετά τις οχτώ το πρωί οι επιβάτες του «Celebrity Reflection» βγαίνουν σιγά σιγά από τον χώρο του νέου λιμανιού.

Όσοι δεν μπουν σε λεωφορεία για τις ήδη προπληρωμένες εκδρομές, αναζητούν έναν τρόπο να μετακινηθούν.

Σήμανση δεν υπάρχει και ο Γιαλός, όπου ξεκινούν τα καταστήματα και η Χώρα του νησιού, βρίσκεται μακριά. 

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ σ’ ένα νησί με χιλιάδες επισκέπτες και μόλις 32 ταξί, πρόκειται να έρθει μετά τις 9 το πρωί.
Επιβάτες που έχουν μόλις αποβιβαστεί από κρουαζιερόπλοιο στο νέο λιμάνι της Μυκόνου. Παρά τις προσπάθειες των τουριστικών πρακτόρων, κάποιοι από τους επισκέπτες δεν βρίσκουν εύκολα τρόπο για να μετακινηθούν καθώς ο αριθμός των δρομολογίων του ΚΤΕΛ όπως και ο αριθμός των ταξί στο νησί είναι περιορισμένος.

Πάνω στο χάος
«Το νησί έχει ξεφύγει, βγάζει πολλά λεφτά, οι υπηρεσίες στα ξενοδοχεία είναι top, αλλά βγαίνει ο τουρίστας έξω και πέφτει πάνω στο χάος», εξηγεί η Μαρία Χατζηιωάννου, η εταιρεία της οποίας εκτελεί τα δρομολόγια για Δήλο.

Η ίδια δίνει καθημερινά πληροφορίες σε επιβάτες. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εάν δεν ρωτήσουν εμάς δεν υπάρχει γραφείο πληροφοριών» στο νέο λιμάνι, εξηγεί.
Συνειδητοποιώντας ότι οι ίδιοι τουρίστες δυσκολεύονται να φτάσουν στη Χώρα, ξεκίνησε από πέρυσι τον Ιούλιο μία νέα γραμμή από το νέο λιμάνι στον Γιαλό της Μυκόνου. 
Από το ίδιο σημείο στον Γιαλό, οι επιβάτες θα μπουν σε λέμβους το ίδιο απόγευμα για να επιστρέψουν στα κρουαζιερόπλοια. 
Η τελετουργία ξεκινά με τα πληρώματα που μοιράζουν ζεστές πετσέτες στους επιβάτες για να καθαρίσουν το πρόσωπο και τα χέρια τους. 
Οι ουρές, όμως, όταν τα πλοία είναι πάνω από δύο, ξεπερνούν κι εδώ τα 100 μέτρα.
«Προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά δεν βγαίνει. Πρέπει να κάνει κάτι και το νησί», λέει ο πρόεδρος των λεμβούχων Ηλίας Αιγινίτης.

Το σωματείο του διαθέτει περισσότερα σκάφη για να εξυπηρετήσει γρηγορότερα τον κόσμο, αλλά δεν έχει τον χώρο που χρειάζεται για να τα χρησιμοποιήσει.

«Πέφτουν μόνο δύο λάντζες. Όταν έχουμε τρία πλοία, όπως είχαμε σήμερα, το ένα δεινοπαθεί να μπει».

Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο ναυτικός πράκτορας κ. Δάσκας. «Μιλάμε για υποδομή του 1800 και βρισκόμαστε στο 2014».
(κλικ στις  fotos για μεγέθυνση)

Κρουαζιέρα: σε βαθιά νερά χωρίς πυξίδα
Δείτε Video
Έρευνα: Άγγελος Πετρόπουλος
Πηγή:kathimerini.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...