25 Αυγ 2014

4 tips για να απαντήσετε στην αρνητική κριτική


Πολλές φορές στη ζωή μας παίρνουμε αποφάσεις και προχωρούμε σε ενέργειες  που δεν είναι αποδεκτές από τους γύρω μας κι έτσι αναγκαζόμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με αρνητικές κριτικές. Κριτικές που......
δεν είναι ευχάριστες και πολλές φορές δύσκολα διαχειρίσιμες. Στεναχωρούν και πληγώνουν. Παρόλα αυτά είναι «ευπρόσδεκτες» καθώς έχουν να μας διδάξουν αρκετά.

Είναι σημαντικό για αρχή να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις προθέσεις. Αν η κριτική είναι καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη. Από αυτό το ξεκαθάρισμα μπορούμε να καταλάβουμε αν η συμβουλή ή το σχόλιο γίνεται για καλό ή από ζήλια και εμπάθεια. Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση τότε δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθούμε.

Η κριτική μπορεί να βοηθήσει να παραδεχτούμε τα λάθη μας. Μην ξεχνάτε πως κανείς δεν είναι τέλειος.

Επίσης, είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε αν η κριτική είναι από άτομο που εκτιμούμε και μας ενδιαφέρει η άποψή του. Αν είναι κάποιος γνωστός μας που στην πραγματικότητα δεν μας νοιάζει η γνώμη τότε ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τα όσα λέει. Είναι η άποψή του και είναι σεβαστή.
Σε όλες τις περιπτώσεις, είναι καλό να καθίσουμε και να σκεφτούμε τις αδυναμίες. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να την επόμενη φορά να τις βελτιώσουμε.

Δεν χρειάζεται να πέφτουμε ψυχολογικά εξαιτίας μιας αρνητικής κριτικής. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του. Και στην τελική δεν μπορούμε να αρέσουμε σ΄όλους.
Πηγή : jenny.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...