7 Ιαν 2014

Εκτός η Ελλάδα από το top 10 των δημοφιλέστερων διεθνών προορισμών τουριστικής κατοικίας- 2η η Κύπρος

Από τα φιλόδοξα σχέδια για τις μικτές τουριστικές επενδύσεις του 1,8 δισ. ευρώ που οδεύουν στο fast track του Invest in Greece μέχρι τα τουριστικά ακίνητα των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ, όλα, συγκλίνουν στις μεγάλες προοπτικές της τουριστικής κατοικίας στη χώρα μας........

Κι όμως, η Ελλάδα απουσιάζει για μία ακόμη φορά από τους 10 καλύτερους διεθνείς προορισμούς για τουριστική κατοικία το 2014, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει ώστε να καταστεί προορισμός για τους Ευρωπαίους στον πολλά υποσχόμενο τομέα της παραθεριστικής κατοικίας.

Την ίδια στιγμή, η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ επτά συνολικά ευρωπαϊκοί προορισμοί καταλαμβάνουν ισάριθμες θέσεις στο top 10 των δημοφιλέστερων διεθνών προορισμών, με βάση την κατάταξη μίας από τις πιο δημοφιλείς ιντερνετικές πύλες στη Μεγάλη Βρετανία για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλλες.

Η Alpha Holiday Lettings είναι από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά sites ενοικιαζόμενων κατοικιών σε όλη την Ευρώπη με προσφορά ενοικιαζόμενων κατοικιών σε όλα τα δημοφιλή θέρετρα της Μεσογείου και τις βασικές ‘’ανταγωνίστριες’’ χώρες της Ελλάδας (βλ. Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος, Τουρκία).

Το alphaholidaylettings.com, κατέταξε λοιπόν τους δημοφιλέστερους διεθνείς προορισμούς για τουριστική κατοικία το 2014 όπως αυτοί προκύπτουν από τις αναζητήσεις με την Ισπανία να κερδίζει με …διαφορά τις εντυπώσεις, δεδομένου ότι τέσσερις περιοχές περιλαμβάνονται στο top 10. Κύπρος, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία εκπροσωπούν επίσης την Ευρώπη στη λίστα των 10 δημοφιλέστερων προορισμών, ενώ στην πρώτη θέση κατατάσσεται το Ντουμπάι, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη προσφορά καταλυμάτων υψηλών προδιαγραφών αλλά και στο δίκτυο της συνεχώς αναπτυσσόμενης ‘’ντόπιας’’ αεροπορικής Emirates, η οποία επεκτείνει συνεχώς τις συνδέσεις της από και προς το Ντουμπάι.

Στην περίπτωση της Κύπρου, αντίστοιχα, οι αεροπορικές συνδέσεις, η μεγάλη προσφορά ενοικιαζόμενων κατοικιών, το καλό κλίμα αλλά και η γενικότερη καλή ποιότητα των υπηρεσιών αυξάνει τις αναζητήσεις από πλευράς των υποψηφίων ενοικιαστών. Όπως επισημαίνεται μάλιστα από τoυς ιθύνοντες της Alpha Holiday Lettings «οι πτήσεις χαμηλού κόστους με σύντομο χρόνο ταξιδιού, οι οποίες είναι πλέον διαθέσιμες σε πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι ελκυστικές για όσους δε θέλουν να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των διακοπών τους».

Ανά περιοχή/ πόλη οι δέκα δημοφιλέστεροι προορισμοί για ενοικιάσεις τουριστικών κατοικιών το 2014 είναι κατά σειρά το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Costa del Sol στην Ισπανία, το Παρίσι, στην 5η και 6η θέση οι Algarve και Τενερίφη στην Ισπανία και ακολουθούν η Κορνουάλη στη Μεγάλη Βρετανία, η Φλοριντα των ΗΠΑ, το Σίδνεϋ και η Μαγιόρκα επίσης στην Ισπανία.

Στην Ελλάδα η ενοικίαση κατοικιών από τους ιδιοκτήτες σε δημοφιλή νησιά και γενικότερα παραθαλάσσιες περιοχές άρχισε να κερδίζει έδαφος ειδικά την τελευταία διετία λόγω της κρίσης, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων έγινε μεμονωμένα και- αν όχι παράνομα- τουλάχιστον ανοργάνωτα. Ένα από τα μειονεκτήματα της χώρας μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ανταγωνίστριές της χώρες, είναι, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ότι δεν υπάρχουν οργανώμενα συγκροτήματα τουριστικών κατοικιών.

Τα σχέδια ωστόσο επί χάρτου ουκ ολίγων επενδυτών αυτή την στιγμή στην Ελλάδα κινούνται προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση με τις …ευλογίες και της Πολιτείας, όπως έχει διαφανεί τουλάχιστον από την πλειάδα των δημοσίων τουριστικών ακινήτων που έχουν βγεί ήδη και πρόκειται να βγούν στην αγορά μέσω των διαγωνισμών του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αλλά και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Invest in Greece για το πολυσυζητημένο fast track:
Όλα τα σχέδια που προορίζονται να υλοποιηθούν μέσω fast track, της Πραβίτα στη Χαλκιδική, της Minoan Group στην Κρήτη, της Dolphin Capital Investors στο Πόρτο Χέλι και της ΑΓΥΙΑ στην Ιθάκη (η τελευταία έχει υποβάλει επενδυτικό σχέδιο χωρίς να έχει λάβει ακόμη τις τελικές εγκρίσεις) περιλαμβάνουν πέραν των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και μεγάλες επενδύσεις σε παραθεριστικές κατοικίες ή ολόκληρα τουριστικά χωριά.
Πηγή : newmoney.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...