28 Ιαν 2014

Αναβλήθηκε η δίκη της συζύγου και του αδελφού του Γιακουματου

Για τις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη της συζύγου και του αδελφού του Γεράσιμου Γιακουματου.
Τούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων όπως και στον λογιστή και στην διαχειρίστρια Γηροκομείου...........
που ανήκει στην οικογένεια Γιακουμάτου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος τους, Μιχ. Δημητρακόπουλος προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν όσοι ενεπλάκησαν στην προανακριτική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι οι υπήρχαν πιέσεις για στοχοποίηση του κ. Γιακουμάτου.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Δημητρακοπουλος:
"Ορισμένοι υπαξιωματικοί του οικονομικού εγκλήματος έκαναν δυο παρανομίες.

Η πρώτη είναι σε βάρος της οικογένειας Γιακουμάτου καθώς ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία που είναι απαράδεκτη στην προκειμένη περίπτωση για παράβαση που δεν το προβλέπει. Άρα όλες αυτές οι συλλήψεις είναι εωλες και νομικά κακές.

Η δεύτερη και σοβαρότερη είναι ότι πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο με τη διερευνωμενη υπόθεση ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή με τη διοίκηση.

Η πίεση αυτή μου δημιουργεί εδραία πεποίθηση ότι κάποιοι αξιωματική της οικονομικής αστυνομίας δεν λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων τους αλλά θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Δεν υπάρχουν παραβάσεις και αυτό θα φανεί στην πορεία."
real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...