28 Ιαν 2014

Τσιπάκια σε όλα τα κατοικίδια υποχρεωτικά

Τσιπάκια σε όλα τα κατοικίδια θα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που εισάγει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ψηφίζεται σήμερα αργά το βράδυ.......


Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τσαυτάρης σε πρωινή εκπομπή του MEGA όπου και έκανε γνωστή την υποχρέωση των ιδιοκτητών των κατοικίδιων ή αλλιώς ζώων συντροφιάς να είναι σημασμένο με ηλεκτρονικό τσιπάκι. Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Βλέπετε νοσοκομεία, πάρκα, γειτονιές έχουν γεμίσει. Ήρθε και η δύσκολη οικονομική συγκυρία και πάρα πολλοί τα εγκατέλειψαν. Αυτή τη φορά δε θα υπάρχει η έννοια του αδέσποτου.

Το ζώο συντροφιάς θα είναι και αυτό σημασμένο και θα είναι συνυφασμένο με τον οικοδεσπότη του ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θα σημανθούν όλα ηλεκτρονικά και με τον τρόπο αυτό, αυτός που το έχει σαν ζώο συντροφιάς, μπορεί να το φροντίζει.

Το ζώο θα είναι εμβολιασμένο και επιπλέον ο ιδιοκτήτης του δε θα μπορεί να κάνει αναπαραγωγή, είτε να τα πουλάει, είτε να τ’ αφήνει ξανά στο περιβάλλον. Σε ερώτηση σχετικά με νόμο που υπήρχε για το θέμα από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέφερε ότι δεν είχε περάσει ένα νομοσχέδιο ο υπουργός ανέφερε ότι είχε περάσει, αλλά δεν είχε λύσει αυτή τη σχέση και δεν είχε τις απαγορευτικές εκείνες διατάξεις που αυτός που είχε ένα σκυλάκι μπορούσε να κάνει αναπαραγωγή και είτε να το αφήνει, είτε να το πουλάει.

Αυτό θα πρέπει ν’ απαγορευθεί. Οι διατάξεις σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπουν κανόνες όπου δεν θα υπάρχει πλέον αδέσποτος σκύλος. Τα κατοικίδια θα εισάγονται στη βάση δεδομένων ηλεκτρονικά ανά πάσα στιγμή και όποιος δεν το κάνει θα πληρώνει πρόστιμο.

Το τσιπάκι στα κατοικίδια θα μπαίνει δωρεάν από τις υπηρεσίες του υπουργείου ή μπορεί να το βάζει ο κτηνίατρος, σημασία έχει ότι αμφότεροι και οι υπηρεσίες και οι ιδιώτες κτηνίατροι, θα έχουν την ευχέρεια να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη βάση δεδομένων. Και αυτό επίσης ήταν ένα αίτημα των ζωοφιλικών Σωματείων, να επιτραπεί ο εθελοντής κτηνίατρος.

Υπάρχουν πάρα πολλοί ζωόφιλοι κτηνίατροι που έρχονται μάλιστα και από το εξωτερικό και θέλουν να στειρώσουν τα ζώα, αν κάποιος θέλει να τα στειρώσει για ν’ αποφύγει αυτό το πρόβλημα της αναπαραγωγής ολοκλήρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πηγή : dikaiologitika.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Τσιπάκια σε όλα τα κατοικίδια υποχρεωτικά Τσιπάκια σε όλα τα κατοικίδια θα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που εισάγει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ψηφίζεται σήμερα αργά το βράδυ. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τσαυτάρης σε πρωινή εκπομπή του MEGA όπου και έκανε γνωστή την υποχρέωση των ιδιοκτητών των κατοικίδιων ή αλλιώς ζώων συντροφιάς να είναι σημασμένο με ηλεκτρονικό τσιπάκι. Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα. Βλέπετε νοσοκομεία, πάρκα, γειτονιές έχουν γεμίσει. Ήρθε και η δύσκολη οικονομική συγκυρία και πάρα πολλοί τα εγκατέλειψαν. Αυτή τη φορά δε θα υπάρχει η έννοια του αδέσποτου. Το ζώο συντροφιάς θα είναι και αυτό σημασμένο και θα είναι συνυφασμένο με τον οικοδεσπότη του ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θα σημανθούν όλα ηλεκτρονικά και με τον τρόπο αυτό, αυτός που το έχει σαν ζώο συντροφιάς, μπορεί να το φροντίζει. Το ζώο θα είναι εμβολιασμένο και επιπλέον ο ιδιοκτήτης του δε θα μπορεί να κάνει αναπαραγωγή, είτε να τα πουλάει, είτε να τ’ αφήνει ξανά στο περιβάλλον. Σε ερώτηση σχετικά με νόμο που υπήρχε για το θέμα από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέφερε ότι δεν είχε περάσει ένα νομοσχέδιο ο υπουργός ανέφερε ότι είχε περάσει, αλλά δεν είχε λύσει αυτή τη σχέση και δεν είχε τις απαγορευτικές εκείνες διατάξεις που αυτός που είχε ένα σκυλάκι μπορούσε να κάνει αναπαραγωγή και είτε να το αφήνει, είτε να το πουλάει. Αυτό θα πρέπει ν’ απαγορευθεί. Οι διατάξεις σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπουν κανόνες όπου δεν θα υπάρχει πλέον αδέσποτος σκύλος. Τα κατοικίδια θα εισάγονται στη βάση δεδομένων ηλεκτρονικά ανά πάσα στιγμή και όποιος δεν το κάνει θα πληρώνει πρόστιμο. Το τσιπάκι στα κατοικίδια θα μπαίνει δωρεάν από τις υπηρεσίες του υπουργείου ή μπορεί να το βάζει ο κτηνίατρος, σημασία έχει ότι αμφότεροι και οι υπηρεσίες και οι ιδιώτες κτηνίατροι, θα έχουν την ευχέρεια να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη βάση δεδομένων. Και αυτό επίσης ήταν ένα αίτημα των ζωοφιλικών Σωματείων, να επιτραπεί ο εθελοντής κτηνίατρος. Υπάρχουν πάρα πολλοί ζωόφιλοι κτηνίατροι που έρχονται μάλιστα και από το εξωτερικό και θέλουν να στειρώσουν τα ζώα, αν κάποιος θέλει να τα στειρώσει για ν’ αποφύγει αυτό το πρόβλημα της αναπαραγωγής ολοκλήρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

www.dikaiologitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...