2 Νοε 2013

Ξανά μπροστά τα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο

Οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα, όπως εκδηλώνονται πριν καν φτάσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των πιστωτών, δημιουργούν συνθήκες πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας τέτοιες που φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών....

Ηδη η κυβέρνηση τραντάζεται από τον νέο φόρο ακινήτων: Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητούν συνεχώς αλλαγές σε έναν νόμο χωρίς την ψήφιση του οποίου δεν υπάρχει προϋπολογισμός 2014 και χωρίς να έχουν βρεθεί τα δημοσιονομικά ισοδύναμα των όποιων βελτιώσεων. 

Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος για να εκτονωθεί η ένταση έδωσαν περιθώριο μιας εβδομάδας για να γίνουν οι αλλαγές στο νομοσχέδιο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα εγκριθούν από τους πιστωτές.

Η άφιξη της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα έγινε θρίλερ με τις διαρροές που προηγήθηκαν για πάγωμα της επίσκεψης και όλοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ποια είναι η καρδιά του προβλήματος: Τα νέα μέτρα που θα ζητηθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, το οποίο οι πιστωτές εκτιμούν στα 2,5 δισ ευρώ.

Η αναστάτωση, σύμφωνα με το aftodioikisi, στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο μεγάλη ώστε το ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές της συμπολίτευσης σε ιδιωτικές συνομιλίες τους εκτιμούν ότι είναι πιθανό, εάν δοθεί μια καλή αφορμή, να στηθούν το Μάιο κάλπες για τις εθνικές εκλογές, μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...