27 Νοε 2013

Γεύσεις Κυκλάδων στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή Γεύσεις -Χριστούγεννα 2013»!!

Οι Κυκλάδες με τον γευστικό τους πλούτο είναι η τιμώμενη περιοχή και τα ασύγκριτα όσπρια της ελληνικής γης το προϊόν-βεντέτα στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013» (Helexpo Palace 29/11 - 1/12 ). Θα μας τα παρουσιάσουν οι παραγωγοί τους και θα δοκιμάσουμε γεύσεις πολλών αστέρων της παγκόσμιας γαστρονομίας.....
Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων
Δέκα κυκλαδίτικα νησιά, όπως αναφέρει το athinorama.gr, αντιπροσωπεύονται στο φεστιβάλ από 25 επιλεγμένους παραγωγούς που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. 
Ετοιμαστείτε να γευτούμε πολλά τοπικά τυριά (σαν το νιώτικο σκοτύρι, τη γραβιέρα και το αρσενικό Νάξου, τα ανδριώτικα τυριά), διάσημα τοπικά λικέρ, τα ασύγκριτα μέλια της Κύθνου και της Τζιάς, την περίφημη φάβα και τα άνυδρα ντοματάκια Σαντορίνης, αλλά και σύγχρονα εδέσματα που στηρίζονται στις κυκλαδίτικες γεύσεις. 
Ένα κεφάλαιο από μόνο του αποτελεί ο αμπελώνας της Σαντορίνης, με την παγκόσμια πλέον αναγνώριση: επτά γνωστοί οινοποιοί του νησιού θα φέρουν στο φεστιβάλ τα κρασιά τους για γευσιγνωσίες με μεγάλο ενδιαφέρον! Τι κάνει, λοιπόν, μοναδικά τα προϊόντα των Κυκλάδων; 
Πίσω από τις παραλίες- πόστερ, τα ξενοδοχεία πολλών αστέρων και το ολονύκτιο clubbing υπάρχει η λιγοστή γη των Κυκλάδων: άνυδρη, ανεμοδαρμένη, φτωχή, στο έλεος του δυνατού ήλιου.

Αυτός ο αφιλόξενος τόπος παράγει μερικά από τα ανώτερα σε ποιότητα και νοστιμιά ελληνικά προϊόντα: από μέλι και άνυδρα κηπευτικά μέχρι τυριά και αλλαντικά, χωρίς να ξεχνάμε τα κρασιά με την παγκόσμια φήμη. 
Εδώ, όλα είναι πιο νόστιμα γιατί έχουν προκύψει από αγώνα και προσπάθεια. 
Οι καρποί δίνουν από το λίγο το μέγιστο, τα αρώματα είναι πιο έντονα, οι χυμοί της φύσης συμπυκνώνονται όπως η σάλτσα ενός καλού σεφ και οι γεύσεις αποκαλύπτουν το μεγαλείο του κυκλαδίτικου μικροκλίματος.

Η μικρή παραγωγή ευνοεί τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, από την τυροκόμιση και την οινοποίηση μέχρι τη συλλογή των καρπών, τη μεταποίηση των λαχανικών, το κάπνισμα των αλλαντικών. 
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την πρωτοβουλία του Aegean Cuisine συνέβαλε στην υλοποίηση αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας παρουσίασης των παραγωγών των Κυκλάδων. 
Θα τα δοκιμάσουμε όλα!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...