28 Νοε 2013

Nικάει και περνάει ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε στο Παρίσι, λύγισε στο 90' (2-1), αλλά με νίκη επί της αδιάφορης Άντερλεχτ στο Φάληρο πάει στους «16» ό,τι κι αν γίνει στο Μπενφίκα-Παρί!
Η... κατάρα του 90' χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση από την 5η αγωνιστική. Εξαιρετική εικόνα στο Παρίσι, έβαλαν πολύ δύσκολα στην Παρί και το 2-1 τον αδικεί. Το σοκ στο 90' από το Βέλγιο...
μεταφέρθηκε και στη Γαλλία, οι Πειραιώτες που πίεζαν για τη νίκη είδαν τον Καβάνι να τους χαλάσει τα πλάνα. Ωστόσο, νίκη εντός έδρας με την αδιάφορη Αντερλεχτ του δίνει το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαιρετική η άμυνα, σούπερ ο Ρομπέρτο, τεράστια κλάση των Ζλάταν, Καβάνι.

Eτσι έπαιξε ο Ολυμπιακός
O Μίτσελ προτίμησε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Σαβιόλα, με τον Μπονγκ να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα. Ειδικότερα, ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Σαλίνο, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας, αριστερά Μπονγκ, στον άξονα οι Μανιάτης και Σάμαρης, οι Κάμπελ και Χολέμπας στα άκρα και ο Φουστέρ πίσω από τον Μήτρογλου.

Γκολ με το... καλημέρα
Οι Παριζιάνοι μπήκαν με το καλημέρα να σκοράρουν, ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να στηθεί και μπορεί στο πρώτο λεπτό ο Ρομπέρτο να έδιωξε με γροθιές, αλλά στο 7' δεν γλίτωσε. Η ζημιά έγινε από την πλευρά του Μπονγκ, ο Φαν Ντερ Βιλ έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα... εκτός και ο Ιμπραΐμοβιτς στην 100η του συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν έδειξε να επηρεάζεται και μπορεί η Παρί να συνέχισε την πίεση, αλλά χωρίς συνέπεια. Οι Παριζιάνοι προσπάθούσαν κυρίως με σέντρες να βρουν τον Ζλάταν, αλλά Σιόβας, Μανωλάς και Ρομπέρτο κατάφερναν να διώξουν χωρίς πρόβλημα. Μετά το 25' ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα και στο 26' ο Μήτρογλου έκανε το πρώτο καλό σουτ της ομάδας του, με τον Σιριγκού να διώχνει.

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στα μετόπισθεν, με τον Σλαίνο να κάνει μεγάλο ματς και να βοηθά και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός είχε ταχύτητα, πίεσε ψηλά και στο 34' είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ του Μήτρογλου έδιωξε εντυπωσιακά ο Σιρίγκου. Μάλιστα, στο 36' ο διεθνής φορ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα από πίσω του Τιάγκο Σίλβα. Μπορεί η κατοχή μπάλας να ήταν συντριπτικά υπέρ της Παρί, αλλά οι Πειραιώτες είχαν καταφέρει να κρατήσουν την Παρί εκτός εστίας.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί στο β'ημίχρονο, όταν ο Βεράτι αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από το 47' η Παρί έμεινε με παίκτη λιγότερο και ο Μίτσελ με την κίνηση του να περάσει τον Βάις στο ματς στη θέση του Μπονγκ είδε την ομάδα του να παίρνει μπρος και επιθετικά.
Ο Ισπανός δεν έμεινε εκεί, ο Τσόρι μπήκε στο ματς στη θέση του Σαλίνο, ο Ολυμπιακός έμεινε με τον Σάμαρη στο κέντρο και άρχισε την αντεπίθεση! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να παγώσουν το Παρκ ντε Πρενς, έβαλαν την Παρί στην περιοχή της, χωρίς πάντως να μπορεί να διασπάσει την άμυνά της.
Βέβαια, τα λάθη του Μανιάτη και του Βάις έφεραν την Παρί σε αντεπιθέσεις, αλλά Σιόβας και Μανωλάς έδιωξαν τους κινδύνους. Ο Ρομπέρτο εδείξε την κλάση του σε σουτάρες του Ζλάταν, αλλά και τη Ραμπιό κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό.

Ολα για όλα
Ο Μίτσελ έπαιξε φουλ επίθεση, πέρασε στο ματς τον Σαβιόλα και όλος ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά. Ο Μπλαν απάντησε βγάζοντας τον Ζλάταν για να περάσει κεντρικό αμυντικό. Το κακό για τους Παριζιάνους ήρθε στο 80' και ο Μανωλάς από κοντά με προβολή πέτυχε το 1-1.

Από την Παράδεισο στην... κόλαση Ολα κυλούσαν τέλεια για τον Ολυμπιακό, η Αντερλεχτ κρατούσε το 2-2 και έκανε το δώρο της πρόκρισης στους Πειραιώτες. Ωστόσο, στο 90' οι Πορτογάλοι πετύχαιναν το 3-2 και ο Καβάνι έβγαινε στην αντεπίθεση.
Η κλάση του Ουρουγουανού τεράστια και το 2-1 ήρθε να παγώσει τον Ολυμπιακό. Η εικόνα του πάντως είναι ο μεγάλος σύμμαχος για την πρόκριση, αφού με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Αντερλεχτ περνά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αποκτά δικαίωμα στο όνειρο!

Μan of the match: Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς ήταν ο Καβάνι. Ο Ουρουγουανός ήταν χαμένος στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά μια στιγμή αδράνειας, ήταν αρκετή να τον φέρει απέναντι από τον Ρομπέρτο και να δώσει στην Παρί τη νίκη πρόκρισης.

Στο ύψος του: Ο Ολυμπιακός! Εξαιρετική εμφάνιση από τους Πειραιώτες που έβαλαν πολύ δύσκολα στην Παρί και την έφτασαν μια ανάσα από τη γκέλα. Το στήσιμο, η πίεση, η ταχύτητα και το πάθος έφεραν τους «ερυθρόλευκους» σε ρόλο... κυνηγού και πολύ κοντά σε μια ιστορική επιτυχία. Η αποψινή εμφάνιση πάντως του δίνει την ώθηση για την πρόκριση στον Πειραιά.

Αδύναμος κρίκος: Η έλλειψη ψυχραιμίας που έφερε πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία, όπως αυτό στο 90'. Ο Μανιάτης δεν είχε καθαρό μυαλό, ο Βάις δεν έδωσε όσα μπορούσε, αδύναμος κρίκος ο Μπονγκ στο α' μέρος.

Γκάφα: Ο Μπλαν θα θυμάται... καιρό το ματς του Βεράτι. Ο Ιταλός έκανε δυο απίστευτες γκάφες και έφερε την ομάδα από τ47' με δέκα παίκτες. Χέρι και κράτημα από τη φανέλα τον έβγαλαν νοκ άουτ...

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν):
Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βίλ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί (85’ Μόουρα), Καβάνι, Λαβέτσι (48’ Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (78’ Μαρκίνιος).

Στον πάγκο: Ντουσέ, Ντινιέ, Μενέζ, Παστόρε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57’ Ντομίνγκεζ), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46’ Βάις), Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (77’ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μασάντο, Εντινγκά.

Διαιτητής: Τόμσον (Σκωτία)
Βοηθοί: Μουλβάνι (Σκωτία), Ρόουζ (Σκωτία)
Γήπεδο: «Παρκ Ντε Πρενς»

Η βαθμολογία:
1. Παρί 13
2. Ολυμπιακός 7
3. Μπενφίκα 7
4. Άντερλεχτ 1
Πηγή : gazzetta.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...