27 Νοε 2013

Τα μικρά μυστικά του βάλτου...

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιός σκότωσε τον Κένεντι ή αν ζει ο Έλβις Πρίσλεϊ. Μπορούμε, όμως να σας πούμε γιατί οι αγρότες προτιμούν να κάψουν τις σοδειές τους από το να πληρώσουν έστω κι ένα ευρώ φόρο ακινήτων. Γιατί η τρόικα μας "επιτρέπει" να χρηματοδοτούμε το ΤΑΠ ΟΤΕ με μερικά δισεκατομμύρια τον χρόνο και όχι άλλα ταμεία.........
Ή ποιός συντηρεί τον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα. Μην τους πιστεύετε. Δεν σας λένε πάντα την αλήθεια.

Ναι, σήμερα είπαμε να σας αποκαλύψουμε μικρά μυστικά. Δεν σας υποσχόμαστε μεγάλα πράγματα. Μικρά, τα οποία, όμως, μπορεί να σας κάνουν να βλέπετε τον κόσμο με ένα διαφορετικό μάτι. 

Μικρές ιστορίες με μικρά μυστικά που κρύβει η κάθε μία. Μην ψάξετε να βρείτε συνοχή μεταξύ τους. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από τη διήγηση αυτών των μικρών ιστοριών. Σαν να σας δείχνει κάποιος μερικές φωτογραφίες...

Το ξέρουμε ότι οι αγρότες δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους. Το αντίθετο, το να θέλανε να πληρώσουν φόρους, θα ήταν το παράξενο. 

Ωστόσο, πίσω από την καθολική άρνηση για τον φόρο ακινήτων υπάρχει κάτι που λίγοι μπορούν να φανταστούν: 

Οι επιδοτήσεις από την ΕΕ! Το θέμα δεν αφορά, ασφαλώς, το σύνολο του αγροτικού κόσμου, αλλά ορισμένα στελέχη του. Στελέχη, όμως, που έχουν και πλούτο και κουβαλάνε αρκετά ψηφουλάκια για τους βουλευτές.

Με άλλα λόγια, το ερώτημα που τίθεται επί της ουσίας είναι επί ποίων στρεμμάτων θα πληρώνονται οι φόροι;

Επί εκείνων που είχαν δηλωθεί για τις επιδοτήσεις ή επί εκείνων που υπάρχουν στην πραγματικότητα;

Στην πρώτη περίπτωση τα ποσά του φόρου θα ήταν μεγάλα. Στη δεύτερη θα άνοιγαν την πόρτα για πιθανές μεγάλες περιπέτειες...

Αν κοιτάξει κανείς το μνημόνιο, θα δει ότι ένα από τα ευγενή ταμεία που δεν θίγεται σε οτιδήποτε είναι εκείνο του ΤΑΠ ΟΤΕ. Το ελληνικό κράτος δανείζεται για να του δίνει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο. Επίσης, ουδείς σκέφτηκε να θίξει τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, σε αντίθεση με άλλα ταμεία. Τι συνέβη;

Περίπτωση πρώτη: Οι τροϊκανοί έψαχναν κάποιο τρόπο για να αποδείξουν τα φιλοεργατικά τους αισθήματα και έτυχε το ταμείο αυτό να είναι το ΤΑΠ ΟΤΕ.

Περίπτωση δεύτερη: Την ώρα που συζητάγανε για το ΤΑΠ ΟΤΕ οι τροϊκανοί απουσίαζαν από την αίθουσα.

Περίπτωση τρίτη: Οι τροϊκανοί ήσαν Γερμανοί! Σημειώστε απλά ότι ο ΟΤΕ, ο οποίος έχει Γερμανό βασικό μέτοχο, προχωρεί σε νέα εθελουσία. Τελικώς, με εντυπωσιάζει η διορατικότητά τους...

Γεμάτα, κυρίες και κύριοι, τα ξενοδοχεία στους χειμερινούς προορισμούς. Λες και δεν υπάρχει κρίση. Λες και ο χρόνος κόλλησε στο σωτήριο έτος 2008. Στα εστιατόρια δεν βρίσκεις να καθίσεις, στις χιονοδρομικές πίστες νομίζεις ότι βγήκες βόλτα στο Mall και συνάντησες τους μισούς συμμαθητές σου από το σχολείο.

Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε αυτό που βλέπετε. Αν τους ρωτήσετε θα μάθετε ότι ένας στους δύο βρίσκεται στην περιοχή εξαιτίας κάποιου ιατρικού συνεδρίου! ή αλλιώς, είναι πολλά τα λεφτά Άδωνι!

Λένε για τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων και για τους ελέγχους που θα τους κάνουν. Το λένε από το 2009. Υπήρξε και μία λίστα με 1.700 νοματαίους που διαθέτουν ένα σωρό ακίνητα ο καθένας τους. Και τους μπλόκαραν τα ακίνητα το 2009 και μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος. Για να μην τα πουλήσουνε και ξεφύγουν από το χέρι του νόμου.

Ξέρετε πόσοι έχουν ελεγχτεί μέχρι σήμερα; Τέσσερις! Αλλά τα ακίνητα παραμένουν δεσμευμένα. Γιατί; Γιατί ο μηχανισμός δεν δουλεύει. Αρνείται να δουλέψει. Έτσι απλά! Εκατό λίστες να υπήρχαν, θα έμεναν και οι εκατό στα αζήτητα.

Τώρα, εσείς περιμένετε επίλογο. Θα σας έλεγα μόνο να μην έχετε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Να διαβάζετε πάλι και πάλι μία είδηση. Μέχρι να καταλάβετε ποιός κερδίζει και ποιός χάνει. Πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, αλλά σημασία έχει κάθε φορά ποιός. Και πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το μυστικό που κρύβεται κάθε φορά πίσω από όλες τις μικρές και μεγάλες ιστορίες της καθημερινότητάς μας.
Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή:capital.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker


Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...