2 Νοε 2013

Αγιασμός επί του νεοδρομολογηθέντος πλοίου “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε το απόγευμα τον Αγιασμό επί του νεοδρομολογηθέντος στη γραμμή Ραφήνας-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου πλοίου “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”, ύστερα από παρακλητική πρόσκληση των Πλοιοκτητών Αδελφών Παναγιωτάκη και του Πλοιάρχου, Ανδρίου την καταγωγή, Γεωργίου Κολίτσα...
Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Άνδρου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ναυτικοί Πράκτορες από την Άνδρο, την Τήνο και τη Ραφήνα, ο Λιμενάρχης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ραφήνας, Αρχιπλοίαρχοι, Πλοίαρχοι και εκπρόσωποι άλλων Ναυτιλιακών Εταιρειών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τους Πλοιοκτήτες για την πρόσκλησή τους και τους συνεχάρη για την επιλογή ευγενών και πολιτισμένων πληρωμάτων, που αποτελούνται από ναυτικούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με διακριτικότητα και επαγγελματική ευσυνειδησία τους επιβάτες των πλοίων.
Τόνισε, επίσης, ότι η δρομολόγηση, σε δύσκολες εποχές, όπως η σημερινή, ασφαλών και αξιόπλοων πλοίων στις Κυκλάδες προάγει τον πολιτισμό και την οικονομική ανάπτυξη των νησιών, προσφέρει θέσεις εργασίας και συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τουρισμού, θρησκευτικού και παραθεριστικού.
“Το καλλίγραμμο αυτό και καλοτάξιδο πλοίο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “αποτελεί τον ακροδέτη στο μαργαριταρένιο περιδέραιο των πλοίων, που διασχίζουν την Κυκλαδική θάλασσα, άλλοτε πλέοντας πάνω στη ράχη των κυμάτων της και άλλοτε διασχίζοντας τα γαλήνια νερά της”.
Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους Πλοιάρχους και τα Πληρώματα της Εταιρείας για τις ευγενείς διευκολύνσεις, που του προσφέρουν κατά τους συχνούς ανά το Αιγαίο πλόες του, προσέφερε στούς Πλοιοκτήτες και στο πλοίο, επί ειδικής προθήκης, δακτυλίδι της Αγίας Αικατερίνης, από την Ιερά Μονή του Σινά, και εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Ο Πλοίαρχος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και του προσέφερε αναμνηστικό επάργυρο πλοίο.

Συντάχθηκε απο τον Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...