2 Νοε 2013

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα Γαστρονομίας και Τουρισμού της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου

Με επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της διημερίδας για τη γαστρονομία και τον τουρισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λίτσας Φτακλάκη. Η διημερίδα υλοποιήθηκε στα πλαίσια....
του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013 στα πλαίσια του έργου "Ολοκληρωμένες δράσεις για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού μέσω της ανάδειξης της τοπικής διατροφικής παράδοσης, της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και της προώθησης της τοπικής κουζίνας της Δωδεκανήσου και της Κύπρου". 
Τον συντονισμό της διημερίδας και της έκθεσης αγροτικών προϊόντων πραγματοποίησαν ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Στεργίου Γιώργος και ο επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κολιάδης Αντώνης.

Τόσο οι ροδίτες αλλά και εκπρόσωποι άλλων νησιών, όσο και οι Τούρκοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις των δωδεκανησιακών «Κερασμάτων» αλλά και να δουν στην πράξη πως φτιάχνονται. 
Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, παρουσίαζαν όλη τη διαδικασία της παραγωγής του μελεκουνιού, από το χειρόμυλο έως το τελικό προϊόν, το άνοιγμα του φύλου για τις χόρτοπιτες, κλπ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...