4 Μαΐ 2013

Με λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Μύκονο (fotos-video)

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πτήση της Aegean Airlines που προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 8.30 στο αεροδρόμιο, έφτασε από την Αθήνα το αναστάσιμο Άγιο Φώς......
Στο αεροδρόμιο το Αναστάσιμο Φώς υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος  πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τζανιδάκης, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς- Μέγας, ο Περ. Σύμβουλος κ.Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Διοικητής της Αστυνομίας κ. Νίκος Λαγογιάννης, ο Λιμενάρχης κ. Νίκος Ζυγούρης και Δημοτικοί Αστυνόμοι.
Δείτε Video 

 
Σε συγκινητικό αλλά και ενθουσιαστικό Αναστάσιμο Κλίμα, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τζανιδάκης παρέδωσε το Αγιο Φώς στο Δήμαρχο στους εκπροσώπους των Αρχών αλλά και σε δεκάδες πιστούς που παρερεύθησαν στο Αεροδρόμιο.


 

Το έθιμο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με αεροσκάφος από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα ξεκίνησε το 1988 με πρωτοβουλία ενός ταξιδιωτικού γραφείου. Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο συνέχιζε κάθε χρόνο να μεταφέρει το Άγιο Φώς στην Αθήνα, μέχρι και το 2002. Έκτοτε το έθιμο αυτό ανέλαβε να συνεχίσει το υπ. Εξωτερικών, που από το 2003 μέχρι σήμερα μεταφέρει το Άγιο Φώς.
Mykonos Ticker NewsRoom 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...