5 Μαΐ 2013

Ανάσταση στην Μύκονο.Πάσχα Κυρίου Πάσχα!!! (pics-video)

Χριστός Ανέστη!!! "Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος."
Στην Μύκονο εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στους ιερούς ναούς, σε κάθε ενορία της Χώρας καθώς και στα Μοναστήρια της Ανω Μεράς και του Παλαιοκάστρου, για να ακούσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο, να λάβουν το Άγιο Φως, να ανταλλάξουν ευχές και να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα: «Χριστός Ανέστη».
Με λαμπρότητα, ιδιαίτερη Κατάνυξη και ενδόμυχη συγκίνηση τελέστηκε....

.....η Αναστάσιμη Ακολουθία και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, όπου πλήθος πιστών συνέρευσαν για να λάβουν το Αγιο Φώς και ν΄ακούσουν από τον Πρωθιερέα του Ναού, πρωτοσβύτερο Πέτρο Μαραγκό, το "Χριστός Ανέστη". 
.....Kατά την ιεροτελεστία εψάλη το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός, και δοξάσατε Χριστόν τον Αναστάντα εκ νεκρών» και ο αρχαίος ύμνος " Φώς Ιλαρόν " απο την ωραία πύλη του Ναού και αφού εδόθηκε το ανέσπερο Φώς στους πιστούς απο τα χέρια Αιδεσιμολογιώτατου,.....
.....το Εκκλησίασμα κατευθύνθηκε στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Ιερού Ναού για την ανάγνωση του Αγίου Ευαγγελίου .......
Δείτε video
........και τον ψαλμό του χαρμόσυνου μηνύματος.
.....έψαλαν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη με τις καμπάνες να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου σε όλο το Νησί.
"Αρατε Πύλας"
Ο Πρωθιερέας π. Πέτρος με φωνή οργισμένη στην εξώθυρα του Ναού :
- Άρατε πύλας, οι άρχοντες υμών
και επάρθητε πύλαι αιώνιοι,
και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης!
Κι ο κλειδοκράτης Άδης απ’ τα σκοτεινά
ρωτάει τον Αναστάντα με αυθάδεια
σα να μήν ξέρει για ποιόν πρόκειται:

- Τις εστίν ούτος ο βασιλεύς της δόξης;
Τότε αφού επανέλαβε δυό φορές την προσταγή κι άκουσε άλλες τόσες την ερώτηση του θράσους, "σπρώχνει" τα θυρόφυλλα που υποχωρούν ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα του Ναού και ψάλλει θριαμβικά,
- Κύριος των δυνάμεων.
Αυτός εστίν ο βασιλεύς της δόξης.

Και εισέρχεται βασιλόπρεπα εντός του Ναού και ο ναός εφωτίσθη και πάλι

Δείτε video 
 
Στην Ακουλουθία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς παρερεύθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθάνασιος Κουσαθανάς – Μέγας, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Ειρήνη Γρυπάρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μαριγούλα Αποστόλου, Νικόλας Σαλάχας, Μαρουσούλα Χανιώτη και ο Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Μυκονιάτικη Άνοιξη» κ. Αντώνης Κουσαθανάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Μαργάρας και οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Γεώργιος Δήμας και Ειρήνη Χαριτοπούλου,ο Διοικητής της Αστυνομίας κ.Νίκος Λαγογιάννης,ο Λιμενάρχης κ.Νίκος Ζυγούρης και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε η Πασχαλινή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αιδεσιμολογιώτατου Πέτρου Μαραγκού, ενώ σήμερα το πρωί και ώρα 11 τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Χρόνια πολλά σε όλους και "Αληθώς Ανέστη" ...
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...