30 Απρ 2013

10 συμβουλές πριν φύγετε για διακοπές

Ωστόσο, το ταξίδι μακριά από το σπίτι μας είναι κάτι που απαιτεί προετοιμασία, ενώ υπάρχουν και κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σας παρουσιάζουμε τις 10 βασικές συμβουλές για ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι......

Μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να έρθουν οι μέρες των πασχαλινών διακοπών. Μετρούν αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα μπουν στο αυτοκίνητο και θα φύγουν για τον αγαπημένο τους προορισμό. Εκεί που θα ηρεμήσουν, θα αναπνεύσουν καθαρό αέρα και θα βρεθούν με φίλους και συγγενείς.
• Αν έχουν πλησιάσει τα χιλιόμετρα του σέρβις ή θα τα καλύψουμε στις διακοπές, τότε φροντίζουμε να έχουμε κάνει σέρβις στο αυτοκίνητο πριν φύγουμε

• Στην περίπτωση που δεν απαιτείται η επίσκεψη στο συνεργείο, κάνουμε εμείς κάποιους βασικούς ελέγχους. Ελέγχουμε την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών. Η πίεση πρέπει να είναι σύμφωνη με τον κατασκευαστή ενώ αν έχουμε μεγάλη φθορά στα ελαστικά, καλό είναι να τα αλλάξουμε ή να μην ταξιδέψουμε. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ρεζέρβα και την πίεσή της. Ελέγχουμε πως όλα τα φώτα του αυτοκινήτου δουλεύουν αλλά και το ύψος των φώτων ειδικά αν φορτώσουμε πολύ το αυτοκίνητο. Ελέγχουμε τη στάθμη των λαδιών, του ψυκτικού υγρού και του πλυστικού για το παρμπρίζ.

• Μην φορτώσετε υπερβολικά το αυτοκίνητό σας. Να μην επηρεάζεται η ορατότητα και να μην εξέχουν αντικείμενα. Ό,τι βάζουμε από πάνω πρέπει να είναι πολύ καλά στερεωμένο.

• Αν ακούμε παράξενους ήχους πχ. ανάρτηση ή φρένα, αν έχει ανάψει ένδειξη του κινητήρα, αν τραβάει αριστερά ή δεξιά, πάμε πρώτα συνεργείο.

• Ελέγξτε πως έχετε όλα τα απαραίτητα χαρτιά, πως δεν έχει λήξει η ασφάλεια, πως δεν έχει λήξει το ΚΤΕΟ.

• Διαλέξτε να φύγετε και να επιστρέψετε τις ώρες που δεν έχει πολλή κίνηση. Αποφύγετε να οδηγήσετε πολύ φαγωμένοι ή νυσταγμένοι.

• Μην βάζετε αντικείμενα που θα δυσκολέψουν τις κινήσεις κατά την οδήγηση στο εμπρός μέρος της καμπίνας π.χ. καφέδες και φαγώσιμα. Γενικά μην αιωρούνται αντικείμενα γιατί σε μια σύγκρουση θα έρθουν πάνω σας.

• Πρέπει να φορούν όλοι οι επιβάτες ζώνες ασφαλείας και δεν αρκεί να φορούν μόνοι οι εμπρός. Η ασφάλεια αφορά όλους τους επιβάτες. Τα παιδιά να είναι πάντα στα ειδικά καθίσματα και δεμένα.

• Μην αφήνετε τους υπόλοιπους επιβάτες να σας αποσπούν την προσοχή. Είναι πολύ πιθανή εστία ατυχήματος.

• Μην τρέχετε υπερβολικά. Ειδικά στις διακοπές που η κίνηση είναι αυξημένη, μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα. Κρατάτε αποστάσεις.

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω, είναι βέβαιο πως θα αποφύγετε δυσάρεστες στιγμές και πως θα εξασφαλίσετε την ψυχική σας ηρεμία. Καλές διακοπές, λοιπόν, με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Πηγή : capital.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...