25 Απρ 2013

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε βαφή αυγών

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε Φυσική βαφή αυγών από το Ιράν πού περιέχει χρωστική από φυτό που δεν έχει ιστορικό χρήσης ως τρόφιμο
Την απόσυρση φυσικής βαφής αυγών (ριζάρι - Radix Cut), με αριθμό παρτίδας LOT 11190 και ημερομηνία λήξης 31.12.2014 ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). ......

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια δειγματοληψιών βάσειτου Έκτακτου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορούσε στις βαφέςαυγών ενόψει του Πάσχα και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία βαφών για αυγά.

Ελήφθη δείγμα χύδην φυσικής βαφής αυγών, ριζάρι, Radix Cut, με την ίδια εμπορικήονομασία, αριθμό παρτίδας LOT 11190 και ημερομηνία λήξης 31.12.2014.

Το εν λόγω προϊόν προέρχεται από το Ιράν, διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρείαΑλεξόπουλος Αλ. & ΣΙΑ Ο.Ε., που εδρεύει τέρμα Αγ. Μαρίνης 19300 στον Ασπρόπυργοκαι ελήφθη από την επιχείρηση Αφοι Παντ. Χατζηγεωργίου Ο.Ε., Ευριπίδου 37 Αθήνα.

Η συγκεκριμένη χρωστική χαρακτηρίστηκε ως ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ & ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ διότιπροέρχεται από φυτό για το οποίο δεν υπάρχει ιστορικό ασφαλούς χρήσης ως τροφίμουκαι δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες χρωστικές για τη διακοσμητική χρώση των κελυφών των αυγών.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου του εν λόγωπροϊόντος και η διαδικασία ελέγχου είναι σε εξέλιξη.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιήσουν τη βαφή αυτή για τονπαραδοσιακό στολισμό των πασχαλινών αυγών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...