10 Μαρ 2013

ΕΟΤ: Επιβραβεύουν με μισθούς άνω των 10.000 ευρώ υπόδικους υπαλλήλους

Υπόδικοι υπάλληλοι του ΕΟΤ επιβραβεύονται τοποθετούμενοι σε περιζήτητες θέσεις με μισθούς άνω των 10.000 ευρώ. Στα συρτάρια της Βουλής η δικογραφία
Τη στιγμή που η κυβέρνηση πιέζεται για την εύρεση επίορκων υπαλλήλων, στελέχη σε δημόσιες υπηρεσίες "ανταμείβονται" με καλοπληρωμένες θέσεις στο εξωτερικό παρά το γεγονός ότι εμπλέκονται ποινικά σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης.......

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία(news247), χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλων του ΕΟΤ, οι οποίοι αν και είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, κατορθώνουν να ανελιχθούν συνεχώς σε καλύτερες θέσεις εργασίας, αφού τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια φρόντισαν να τους αθωώσουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετατέθηκαν σε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους, με μηνιαίο εισόδημα που ξεπερνά τα δέκα χιλιάδες ευρώ!

Πρόκειται για ποινικά εμπλεκομένους στις υποθέσεις των οικονομικών ατασθαλιών πολλών χιλιάδων ευρώ στο υπουργείο Τουρισμού κατά τα έτη 2007 έως 2009.Για τα σκάνδαλα στον ΕΟΤ έχουν σχηματιστεί συνολικά έξι δικογραφίες, οι οποίες βασίστηκαν στα στοιχεία των αντίστοιχων ερευνών του ΣΔΟΕ.

Μάλιστα, τα όσα αναφέρονται στις εκθέσεις του Σώματος "ανάγκασαν" τη Δικαιοσύνη να διαβιβάσει τις δικογραφίες στη Βουλή, με το ερώτημα για εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δικογραφίες "ξεχάστηκαν" στα συρτάρια του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα τυχόν αδικήματα πολιτικών προσώπων να κινδυνεύουν πλέον με παραγραφή.

Από την άλλη όμως, οι ποινικές ευθύνες για τα μη πολιτικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα για υπαλλήλους και στελέχη του ΕΟΤ, παραμένουν και είναι υπό διερεύνηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...