1 Φεβ 2013

Η χρήση του botox στην αισθητική δερματολογία

Η Δρ. Γραμματική Μαργαρώνη, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, δημιουργός του Πρότυπου Κέντρου Κλινικής & Αισθητικής Δερματολογίας "Skinmed Dermatology & Laser", εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την χρήση του botox και την προληπτική δράση του, στην εμφάνιση των ρυτίδων........

Τι είναι το botox;
Το botox χρησιμοποιείται στην αισθητική δερματολογία για περισσότερες από 2 δεκαετίες για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης και των λεπτών γραμμών του προσώπου. Πρόκειται για μια ουσία, που παράγεται από τον μικροοργανισμό Cl. botulinum. Το botox έχει την ιδιότητα να μπλοκάρει τη μεταφορά ερεθισμάτων από τα νεύρα προς τους μύες. Κατά συνέπεια, ο μυς παραμένει χαλαρός και οι ρυτίδες είναι λιγότερο έντονες. Οι περιοχές όπου εφαρμόζεται συχνότερα το botox είναι το μέτωπο, η περιοχή γύρω από τα μάτια, το στόμα, ο λαιμός και το μεσόφρυο.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;
Η διαδικασία εφαρμογής του botoxδιαρκεί λίγα μόνο λεπτά και δεν απαιτεί αναισθησία. Η ουσία εγχύεται με μία λεπτή βελόνα σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι πλήρως ορατά μετά από 3-7 ημέρες . Επιπλέον, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο μελάνιασμα της περιοχής, αντενδείκνυται η λήψη ασπιρίνης ή αντιφλεγμονώδων φαρμάκων για δίαστημα 1 εβδομάδας πριν από την επέμβαση.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του botox;
Τα αποτελέσματα των ενέσεων θα διαρκέσουν από 4 έως 6 μήνες. Καθώς η κινητικότητα των μυών επανέρχεται σταδιακά, οι ρυτίδες θα αρχίσουν να επανεμφανίζονται. Συχνά είναι λιγότερο έντονες, καθώς οι μύες έχουν παραμείνει χαλαροί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν παρενέργειες από την εφαρμογή του botox;
Μετά την ένεση, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί ερύθημα στο δέρμα, που είναι όμως παροδικό. Σε σπάνιες περιπτώσεις παρουσιάζεται πονοκέφαλος, που διαρκεί από 24 έως 48 ώρες. Δεν έχουν προκύψει ποτέ σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του botox, όταν η θεραπεία πραγματοποιείται από εξειδικευμένο δερματολόγο.

Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει η εφαρμογή του botox;
Η ηλικία που θα ξεκινήσει κάποιος τη θεραπεία με botox εξαρτάται από την ποιότητα και τις ανάγκες του δέρματός του. Σε ορισμένους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα εκφραστικοί, οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται στο πρόσωπό τους ακόμα και πριν από την ηλικία των 30. Συνιστάται να ξεκινήσουν άμεσα τη θεραπεία, πριν οι ρυτίδες γίνουν μόνιμες. Σε άτομα ηλικίας 25-30 ετών, το botox δρα προληπτικά στην εμφάνιση των ρυτίδων.
Δρ. Γραμματική Μαργαρώνη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Skinmed Dermatology & Laser
Πρότυπο Κέντρο Κλινικής & Αισθητικής Δερματολογίας
www.skinmed.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...