11 Φεβ 2013

Στα ερυθρόλευκα ο Ντέρεκ Μπόατενγκ!

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ντέρεκ Μπόατενγκ για συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν, με προοπτική ανανέωσης για δύο ακόμα χρόνια. Απομένει η ελευθέρας του από την Ντνίπρο.
Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και προχώρησε στην απόκτηση του Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος μέσος συμφώνησε με τον πειραϊκό σύλλογο για συνεργασία τριών μηνών με προοπτική ανανέωσης, από τον Ολυμπιακό, για νέο συμβόλαιο διάρκειας......
δύο ετών.

Ο 30άχρονος κεντρικός μέσος έφτασε στην Ελλάδα τη Δευτέρα (11/2), πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, και στη συνέχεια βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε όλα για τη σύναψη συνεργασίας.

Ο Μπόατενγκ θα επιστρέψει στη Νότια Αφρική, όπου ήταν με την Εθνική ομάδα της Γκάνας για το Κόπα Άφρικα, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του τερμάτισε στην 4η θέση. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί κάποιες ημέρες για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και να αρχίσει προπονήσεις. Ο Γκανέζος χαφ είναι έτοιμος 100% από αγωνιστικής πλευράς.

Ο παίκτης υπολογίζεται να βρεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας από τις αρχές Μάρτη. Και αυτό διότι οι ερυθρόλευκοι θα περιμένουν την αποστολή των εγγράφων του ποδοσφαιριστή από τη FIFA. Πρόκειται για περίπτωση ίδια με αυτή του Ντιντιέ Ντρογκμπά που μεταγράφηκε στη Γαλατασαράι από τη Σανγκάι Σενούα.

Άριστη συνεργασία με Μίτσελ
Ο 30άχρονος (2/5/1983, ύψος 1.83μ.) χαφ συνυπήρξε με τον Μίτσελ στη Χετάφε τις σεζόν 2009/10 και 2010/11. Στην ισπανική ομάδα πραγματοποίησε τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του, με 61 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή στην ουκρανική Ντνίπρο του Ισπανού Χουάντε Ράμος, με την οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με το κόστος της μετακίνησης να αγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.



Σύμφωνα με το redplanet.gr, o Μπόατενγκ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Ντνίπρο και θέλει να μείνει ελεύθερος. Η υπόθεση έχει φτάσει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS), όπου έχει καταθέσει προσφυγή ο παίκτης για να κερδίσει την ελευθερία του. 

Ο Γκανέζος βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Φούλαμ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά το θέμα δεν προχώρησε, αν και ο 30άχρονος μέσος είχε εξασφαλίσει άδεια εργασίας. Στο παρελθόν είχε βρεθεί κοντά και στη Μίντλεσμπρο, χωρίς να τελεσφορήσουν οι συζητήσεις.

Να σημειώσουμε πως στη Χετάφε ο Ντέρεκ Μπόατενγκ είχε καθαρά ρόλο κεντρικού μέσου. Είτε ως καθαρός αμυντικός μέσος είτε δίπλα στο "εξάρι", παίζοντας ουσιαστικά σαν "οκτάρι". Στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιζε πιο μπροστά είτε στα άκρα της επίθεσης είτε πίσω από τον επιθετικό, αλλά χρόνο με το χρόνο "γύριζε" όλο και πιο πολύ προς τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Γκανέζος είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό τη διετία 2001-2003, με 36 συμμετοχές και 4 γκολ. Πριν από τους πράσινους είχε παίξει στην Καλαμάτα, ενώ ακολούθησαν ως σταθμοί στην καριέρα του οι ΟΦΗ, ΑΪΚ Στοκχόλμης, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Κολονία, Χετάφε και Ντνίπρο. Μετράει 45 εμφανίσεις και 1 γκολ με την Εθνική Γκάνας, με την οποία συμμετείχε στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...