7 Φεβ 2013

Προ των πυλών το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες

ΤΟ «πράσινο φως» έδωσε χθες η διοίκηση του ΟΑΕΔ για την έναρξη καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ζητώντας με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση 100 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς που διατηρούν ο ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ (αυτοαπασχολούμενοι) και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ......
Ειδικότερα, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του Οργανισμού εξετάστηκε το θέμα αυτό, καθώς ο Οργανισμός δεν έχει τα χρήματα για να προχωρήσει στη χορήγησή του. Να σημειωθεί ότι στην υπουργική απόφαση θα συμπεριλαμβάνεται διάταξη, η οποία θα ορίζει ότι σε κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως μηχανικοί και γιατροί, θα χορηγείται κάρτα ανεργίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ δέχεται να έχει τη διαχείριση των χρημάτων για την καταβολή του επιδόματος, ωστόσο την έγκριση για το ποιος θα δικαιούται το επίδομα θα τη δίνει το εκάστοτε ασφαλιστικό ταμείο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργού Εργασίας, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει το Μάρτιο. Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται στα 360 ευρώ και η διάρκειά του είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης (θα κυμαίνεται από 3 έως και 9 μήνες).
- Όσοι έχουν ασφάλιση 3 ως 4 έτη δικαιούνται επίδομα 360 ευρώ για 3 μήνες. 
- Για ασφάλιση 5 ως 6 ετών οι δικαιούχοι παίρνουν επίδομα 360 ευρώ για 4 μήνες, για 5 μήνες 
- Οσοι έχουν ασφάλιση 7 ως 8 έτη, για 6 μήνες θα λαμβάνουν 360 ευρώ 
- Οσοι έχουν ασφάλιση 9 ως 10 έτη, για 7 μήνες 
- Οσοι έχουν ασφάλιση 11 ως 12 έτη, 
- Για 8 μήνες εκείνοι που έχουν ασφάλιση από 12 ως 13 έτη και 
- Για 9 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση από 15 έτη και πάνω.
Αργυρώ Μαυρούλη
arma@express.gr
Πηγή : express.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...