20 Φεβ 2013

"Όχι" από δασκάλους στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου

Αντίθετοι στην αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου οι δάσκαλοι. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος
Αντιδράσεις στον χώρο των εκπαιδευτικών προκαλεί η αύξηση του ωραρίου τους, που προβλέπει το “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής” που ψηφίσθηκε στη Βουλή. Με ανακοίνωσή της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), τονίζει ότι.......οι δάσκαλοι δεν θα αποδεχθούν «ούτε σκέψη για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου» και ζητούν «μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση».

«Τόσο το διδακτικό (21-25 ώρες την εβδομάδα) όσο και το εργασιακό (30 ώρες την εβδομάδα) ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι στα πλαίσια του μέσου όρου του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Ευρώπης των χώρων του ΟΟΣΑ. Το ωράριο κατακτήθηκε με τους αγώνες του κλάδου το 1997 και νομοθετήθηκε με το Ν.2517/97», αναφέρει η ΔΟΕ.

«Ο Έλληνας εκπαιδευτικός, για άλλη μια φορά, στοχοποιείται -σκόπιμα- ως ο μοναδικός υπεύθυνος των δεινών στην εκπαίδευση. Καλείται να εργαστεί με μισθούς εξαθλίωσης, με υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, δίχως ή με “δανεικά” βιβλία, με τη “δαμόκλειο σπάθη” της αξιολόγησης-χειραγώγησης-απόλυσης πάνω από το κεφάλι του, οδηγείται σε συσσίτια και τώρα “απειλείται” με αύξηση των ωρών διδασκαλίας και αντιμετωπίζει το ορατό φάσμα της ανεργίας των αναπληρωτών», σημειώνουν οι δάσκαλοι και τονίζουν:

«Η όποια σκέψη του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης για αύξηση των ωρών διδασκαλίας θα πρέπει να εγκαταλειφθεί άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με όλο τον οργανωμένο κλάδο».

Σημειώνεται ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο της κυβέρνησης προβλέπει μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια και αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας όσων μονίμων εργάζονται σήμερα στα σχολεία της χώρας, μείωση εκτάκτου προσωπικού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (οι συμβασιούχοι της κατηγορίας 407), μείωση λειτουργικών δαπανών πανεπιστημίων-ΤΕΙ, με τις συγχωνεύσεις που προβλέπει το σχέδιο “Αθηνά” για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μείωση επιχορηγήσεων στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού, μείωση των νεοεισερχόμενων στις στρατιωτικές σχολές.

Πηγή : news247.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...