2 Απρ 2012

HTTP Speed+Mobility, η πρόταση της Microsoft για ένα γρηγορότερο Internet

Στην ξέφρενη εποχή του Διαδικτύου, αντιλαμβανόμαστε ότι η ταχύτητα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας και γι’ αυτόν το λόγο, αυτή τη βδομάδα συνεδριάζει η ένωση IETF (Internet Engineering Task Force) για να συζητήσει το μέλλον του πρωτόκολλου HTTP (Hypertext Transfer Protocol), δηλαδή της “γλώσσας επικοινωνίας” μεταξύ του web browser και του server όταν ζητάμε να ανοίξουμε μια ιστοσελίδα ή να κατεβάσουμε ένα αρχείο. ..........

Σοβαρή υποψηφιότητα για το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας έχει θέσει η Google, με το SPDY (speedy), το οποίο προσφέρει περίπου 50% μεγαλύτερη ταχύτητα για τις ίδιες διεργασίες με το σημερινό HTTP, ενώ ήδη υποστηρίζεται από τους web browsers Mozilla Firefox και Google Chrome, αλλά και από μεγάλες ιστοσελίδες (όπως το Twitter) που παρέχουν υλικό μέσω του SPDY όπου είναι αυτό εφικτό.

Ωστόσο, η Microsoft ετοιμάζει τη δική της εναλλακτική πρόταση, η οποία ονομάζεται HTTP Speed+Mobility και πηγαίνει την ιστορία λίγο πιο πέρα σε σχέση με το SPDY.

Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο της Microsoft είναι βασισμένο στη φιλοσοφία του SPDY, αλλά εκτός από τους web browsers και τους servers, βάζει στο παιχνίδι και την επικοινωνία των web εφαρμογών, με υποστήριξη και εξέλιξη του WebSocket API.

Σύμφωνα με τον Jean Paoli της Microsoft:

“Πιστεύουμε ότι οι εφαρμογές – όχι μόνο οι browsers – πρέπει να γίνουν γρηγορότερες. Γι’ αυτό ξεκινάμε με βάση το πρωτόκολλο SPDY της Google και συνεχίζουμε με την ανάπτυξη των WebSockets. Η Google έχει κάνει σπουδαία δουλειά (με το SPDY) για τη βελτίωση της απόδοσης στο Διαδίκτυο και τη γενικότερη βελτίωση του HTTP. Οι βασικές διαφορές με το SPDY είναι ότι θέλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των φορητών συσκευών και των εφαρμογών”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Mike Belshe, εκ των δημιουργών του SPDY, έγραψε στο Google+ ότι καλωσορίζει την προσπάθεια της Microsoft και προσβλέπει σε μια συλλογική προσπάθεια για τη βελτίωση του πρωτόκολλου, αλλά ταυτόχρονα διαφωνεί ότι το SPDY δεν είναι βελτιστοποιημένο για φορητές συσκευές, μιας και οι developers είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από τη χρήση του SPDY στις mobile εφαρμογές. Ωστόσο, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Σημαντική εβδομάδα, λοιπόν, μιας και η IETF θα εξετάσει τις προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι, διασφαλίζοντας φυσικά ότι το νέο πρωτόκολλο δεν πρόκειται να ανήκει σε κάποια εταιρία. Επομένως, είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν σοβαρές προτάσεις που θα συνδυαστούν προς όφελος ενός ακόμα πιο γρήγορου Internet.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
techgear.gr
Πηγή : blogs.msdn.com
Επιμέλεια : Mykonos Ticker Τεχνολογία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...