15 Ιαν 2012

Τι σημαίνει η απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ από το καλοκαίρι του 2013

Αυτή τη στιγμή, τα οικιακά τιμολόγια διαμορφώνονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ελεύθερα θα διαμορφώνει η ΔΕΗ τα οικιακά τιμολόγια από το καλοκαίρι του 2013, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να επιβάλλει τις αυξήσεις που επιθυμεί, με το αρμόδιο υπουργείο να...
μένει εκτός.
Σήμερα τα οικιακά τιμολόγια διαμορφώνονται σύμφωνα με εισήγηση της ΡΑΕ προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ ο εκάστοτε υπουργός λαμβάνει την απόφαση για το ύψος τους. Για παράδειγμα πριν ένα μήνα η ΔΕΗ ζήτησε αύξηση 20%, η ΡΑΕ εισηγήθηκε 12,5%, ενώ το υπουργείο ενέκρινε 9,2%. Δηλαδή το υπουργείο έδωσε στη ΔΕΗ περίπου τη μισή αύξηση που ζητούσε, ωστόσο αν αποφάσιζε μόνη η επιχείρηση, τότε το ποσοστό θα ήταν σύγουρα διαφορετικό.
Σύμφωνα με το άρθρο 34 του πολυνομοσχεδίου τα τιμολόγια προμήθειας της ΔΕΗ για τη χαμηλή τάση μέχρι την 30/6/2013 εγκρίνονται μετά από γνώμη της ΡΑΕ με αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες δύνανται να έχουν αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι από το καλοκαίρι του 2013 τα οικιακά τιμολόγια θα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιχείρησης και τις ανάγκες της για αναχρηματοδότηση δανείων και νέες επενδύσεις.

Πηγή : 24h.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker  NewsRoom    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...