2 Ιουν 2015

Φτάνει το κείμενο των δανειστών - Τι θα περιλαμβάνει και η κρίσιμη ημερομηνία - Σενάρια για έκτακτο Eurogroup

- Συνεδριάζει την Τετάρτη το Euroworking Group προκειμένου να ετοιμάσει ένα πιθανό έκτακτο Eurogroup
- Η Μέρκελ δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση στη Σύνοδο της G7 να είναι....... ανοιχτό το ελληνικό ζήτημα
- Μετά την πενταμερή Συνάντηση, στην Κομισιόν διευκρινίζουν πως πλέον οι Θεσμοί έχουν κοινή γλώσσα
- Έκπληξη για το κείμενο των δανειστών θα θεωρηθεί μία αναφορά για μείωση του ελληνικού χρέους
- Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως είναι κοντά η συμφωνία που θα φέρει την ανάπτυξη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και κάθε λεπτό που περνά έρχονται ειδήσεις και διαρροές από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, καθώς μετά την ελληνική πρόταση με το σχέδιο σε 47 σελίδες, πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το βράδυ θα έχει σταλεί και το κείμενο των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο των δανειστών θα αποτελεί ουσιαστικά μία μίξη πραγμάτων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό σχέδιο, αλλά και οι θέσεις και οι προτάσεις των δανειστών. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως οι Θεσμοί έχουν αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών προτάσεων εκτός από τα θέματα που έχει ήδη υπάρξει συμφωνία.

Το πιο σημαντικό είναι πως το κείμενο αυτό θα περιλαμβάνει δύο ημερομηνίες. Η μία ημερομηνία θα αποτελεί τη βάση για συμφωνία και η δεύτερη και πιο σημαντική θα είναι εκείνη που θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Και αυτή η ημερομηνία είναι η ερχόμενη Παρασκευή.

Nωρίτερα, μη εξακριβωμένες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες μιλούσαν για την Παρασκευή ως την πιθανότερη ημερομηνία για να συνεδριάσει και το Eurogroup, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup ή αλλιώς Euroworking Group.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της χτεσινής «μίνι» Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο, όπου έλαβαν μέρος οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και των θεσμών, πηγές της Επιτροπής σημείωσαν ότι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι σε επίπεδο κορυφής η Ευρωζώνη και οι θεσμοί τείνουν πλέον να ομιλούν με ενιαία φωνή. Τόνιζαν επίσης ότι Μέρκελ και Ολάντ μετά τις διαδοχικές διαβουλεύσεις που είχαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ γνωρίζουν ξεκάθαρα τις «κόκκινες γραμμές» της κάθε πλευράς.

Με βάση αυτήν την κοινή αντίληψη αναμένεται ότι τις επόμενες ώρες θα αρχίσει να διαμορφώνεται ένα σχέδιο κοινής συμφωνίας. Κοινοτικοί παράγοντες σημείωναν ότι η χτεσινή συνάντηση αποσκοπούσε στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των θεσμών και στη διαμόρφωση κοινής πολιτικής γραμμής. 
Ως προς το πιθανό περιεχόμενο της υπό εκκόλαψη συμφωνίας παράγοντες της ευρωζώνης άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει μια απόφαση που θα έχει περισσότερο μεσοπρόθεσμο και λιγότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αφού δε θα συμπεριλαμβάνει τελικές διευθετήσεις για το ελληνικό χρέος. 
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
Πηγή : newsit.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...