5 Ιουν 2015

"Αρκαδία Χαίρε" του Φίλιππου Κουτσαφτή στο Cine Manto Mykonos

Tο Σάββατο 6 Ιουνίου και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στις 9 και στις 11 κάθε βράδυ, τo CINE MANTO, ο θερινός κινηματογράφος της Μυκόνου,........
ένα από τα ομορφότερα ομορφότερα θερινά σινεμά του κόσμου, παρουσιάζει σε πανελλήνια πρεμιέρα το αριστούργημα του Φίλιππου Κουτσαφτή "Αρκαδία Χαίρε"
Στην προβολή του Σαββάτου 6 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, θα παρευρίσκεται ο Σκηνοθέτης, οποίος θα παρουσιάσει την ταινία και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την "Αγέλαστο Πέτρα", την εμβληματική ταινία του για την Ελευσίνα, ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει με μία ταινία για την Αρκαδία, το σύμβολο της ουτοπίας. Mια ακόμα ματιά του σκηνοθέτη πάνω στα ταπεινά, καθημερινά και μεγαλειώδη. Τα γυρίσματα του "Αρκαδία Χαίρε" διήρκεσαν σχεδόν 10 χρόνια. 

Το "Αρκαδία Χαίρε" η καινούρια του, πολυαναμενόμενη ταινία, είναι η δική του περιπλάνηση σε έναν τόπο τόσο φορτισμένο με μύθους και αναφορές που μοιάζει να κατοικεί σε ένα πεδίο που δεν ανήκει αποκλειστικά στην σύγχρονη πραγματικότητα.
Ο Φίλιππος Κουτσαφτής λέει για την ταινία: "Φυλακίζοντας στιγμές στην απέραντη γραμμή του χρόνου, αποτυπώνοντας αποσπασματικές εικόνες μιας ένθεης φύσης, συνυφαίνοντας μύθους αλλοτινούς και ιστορικές μαρτυρίες, σταχυολογώντας θραύσματα και ψιθύρους, το κινηματογραφικό βλέμμα επιχειρεί να καταγράψει την ταυτότητα ενός τόπου που συναντά και συναντιέται με τα μεγαλειώδη ερωτήματα της ζωής.

Ο ναός της Αλέας Αθηνάς, το τέμενος του Gregory Markopoulos, το αλώνισμα, η περικαλλής Μουχλιώτισσα, ο βυσσινόκηπος, ο νεομάρτυρας Δημήτριος δεν αποτελούν παρά ψηφίδες και θραύσματα αυτού του τόπου, της Τεγέας, που διηγούνται του βίου το πέλαγος. «Αρκαδία χαίρε»: Μια περιπλάνηση σε έναν τόπο που ακόμα και σήμερα τον ακολουθεί ο μύθος μια αινιγματικής επιγραφής. Et in Arcadia ego. Μια συλλογή θραυσμάτων. Ένας χαιρετισμός, σύντομος κι αμφίθυμος, όπως το πέρασμα του δρομέα που διανύει τα μεσάνυχτα τον κάμπο της Τεγέας."
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...