1 Ιουν 2015

Πρόσκληση στην έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο "ΧΛΩΡΙΔΑ" στην ΚΔΕΠΠΑΜ

Ξεκινούν οι δράσεις της ΚΔΕΠΠΑΜ για την "Εβδομάδα Περιβάλλοντος 3-10 Ιουνίου 2015"
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης (ΚΔΕΠΠΑΜ) στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 3-10 Ιουνίου 2015 οργανώνει έκθεση ζωγραφικής.....
με περίπου πενήντα έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων, της Φωτεινής Στεφανίδη και του Δημήτρη Μοράρου στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση», αίθουσα Ματογιάννι, με τον τίτλο "ΧΛΩΡΙΔΑ".
Στα έργα αυτά οι δυο ζωγράφοι μελετούν, ερμηνεύουν, καταγράφουν την ελληνική χλωρίδα όπως την συναντάμε στην φύση, στο μύθο, στον νου. Καλούν τους επισκέπτες και πιο πολύ τα παιδιά να προσέξουν ιδιαίτερα αυτά τα πλάσματα (δέντρα και φυτά) και να ξεκινήσουν την επικοινωνία με τον αρμονικό τους κόσμο. Η έκθεση είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατόπιν συνεννόησης.

"Η Φύση χρησιμοποιεί το λιγότερο δυνατόν από οτιδήποτε".
(Johannes Kepler, 1571-1630, Γερμανός αστρονόμος)
Το μέτρο, το πεπερασμένο της ζωής, η ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος, η κατάργηση του εγωισμού, η συμφιλίωση με τον αδυσώπητο χρόνο, η μεγαλοσύνη μπροστά στη μικρότητα, η αποδοχή του τέλους, η χαρά της νέας αρχής, η απόλαυση του παρόντος, ο στοχασμός ως δώρο της ζωής, η ζωή ως δώρο της φύσης, το περιβάλλον ως κατασκεύασμα του ανθρώπου, η έννοια της φύσης που καταργεί την κατασκευασμένη έννοια "περιβάλλον", η φύση ως άπειρο, η φύση ως μύθος, η φύση μας..
Εγκαίνια
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, στις 20.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης
4 έως 10 Ιουνίου 2015
Ώρες λειτουργίας 
Καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. & Από 19.00 μ.μ. έως 22.00 μ.μ.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...