17 Ιουν 2015

Ο Ελληνικός στίβος θρηνεί την Αλέκα Σιούλη

«Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών
Ο Ελληνικός στίβος θρηνεί το χαμό της Αλέκας Σιούλη, μιας εκ των κορυφαίων σπρίντερ στην ιστορία του εγχώριου κλασικού αθλητισμού, που έφυγε στα 56 της από καρκίνο. 
Ο Ελληνικός αθλητισμός, η οικογένεια της Παναχαϊκής, του ΠΑΟΚ.....
και του ελληνικού στίβου θρηνούν το χαμό της Αλέκας Σιούλη, που «έφυγε» από τη ζωή, το βράδυ της Τετάρτης (17/6) μόλις σε ηλικία 56 ετών, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο έπειτα από μάχη οκτώ μηνών με τον καρκίνο.

Αθλήτρια του ΠΑΟΚ, η Αλέκα Σιούλη, υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές μορφές του γυναικείου στίβου στα αγωνίσματα των σπριντ.

Προσωπική φίλη της Βούλας Πατουλίδου, η Αλέκα Σιούλη, υπήρξε κάτοχος 15 πανελλήνιων ρεκόρ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. 
Η Σιούλη υπήρξε πρωταθλήτρια με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ σε όλες της κατηγορίες.
Το 1989 μετακόμισε στην Πάτρα, όπου δούλεψε ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα στην Παναχαϊκή, το σωματείο που υπηρέτησε μέχρι και σήμερα.
Άοκνη εργάτρια και παιδαγωγός, η Αλέκα Σιούλη, αναγέννησε το τμήμα, οδηγώντας το σε σημαντικές επιτυχίες στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και σε 250 περίπου μετάλλια. Τα τελευταία 25 χρόνια σαν η πρωτεργάτισσα της Παναχαΐκής, "μύησε" πάρα πολλά παιδιά στο στίβο, κάνοντάς τα, να τον αγαπήσουν και φτάνοντας αρκετά και σε υψηλό επίπεδο.

Η Σιούλη έχει γυμνάσει εκατοντάδες αθλητές, πολλούς εκ των οποίων κατάφερε να τους οδηγήσει σε πανελλήνιες νίκες και σε συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες.
από διεθνή συνάντηση με την Ουαλία (κατά σειρά Αργειτάκη - Σιούλη - Οικονομίδη - Κύπρια αθλήτρια - Τρομπούκη - Κοκκίνου - Παναγιωτοπούλου)
Στο βιογραφικό της είχε ένα πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα και πέντε στα 200 μέτρα

Ως αθλήτρια του ΠΑΟΚ έκανε επί 6 συνεχή έτη (1977-1982) το νταμπλ σε 100μ.-200μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα -όπου κέρδισε και άλλες 2 χρονιές τα 200μ.- ενώ είχε για 7 χρόνια, από το 1980, το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. με 11.79 και για 8 χρόνια, από το 1979 το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. που το έφτασε από 24.53 στα 24.08.

Το 1975, σε ηλικία 16 ετών, ήταν μέλος της 4x100μ που έκανε πανελλήνιο ρεκόρ, όπως και το 1978 που στους Μεσογειακούς στο Σπλιτ με τις Παγδατή - Πανταζή και Λάμπρου πήραν την 3η θέση με πανελλήνιο ρεκόρ 46.17, που κράτησε 8 χρόνια.
Η ομάδα 4x100μ. (κατά σειρά Πανταζή-Λάμπρου-Παγδατή-Σιούλη)
Η Σιούλη ήταν παντρεμένη με τον προπονητή Βασίλη Βενέρη, με τον οποίον είχε αποκτήσει 3 παιδιά. 

Το Μykonosticker εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλειπούσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...