23 Δεκ 2013

Tα ακίνητα και η τεράστια περιουσία του Μιχάλη Λιάπη - Κολωνάκι, Μύκονος, χειμερινά σαλέ και χλιδάτη ζωή

Χίλιες & μία βίλες για τον Μιχάλη!! Η Κατάντια Ενός Γαλαζοαίματου!!
Πολυτελείς χριστουγεννιάτικες διακοπές στην εξωτική Μαλαισία και δεκάδες ακίνητα συνολικής αξίας εκατομμυρίων ευρώ έχει να επιδείξει εν μέσω κρίσης ο... συνταξιούχος Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος επικαλέστηκε την οικονομική κατάσταση για να «λουφάρει» από την πληρωμή φόρων και ασφαλίστρων για το πολυτελές τζιπ του. Αν και το γεγονός ότι η διαδρομή του ανιψιού του Κωνσταντίνου Καραμανλή,...
πρώην υπουργού Μεταφορών, γόνου σημαντικής πολιτικής οικογένειας με περιουσία εκατομμυρίων και με δύο δηλωμένες συντάξεις, πιάστηκε με ανασφάλιστο όχημα που έφερε πλαστές πινακίδες για να γλιτώσει μερικές χιλιάδες ευρώ, ήταν αρκετό για να βιώσει τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό, τελικά φάνηκε ότι αυτός δεν έχει όρια.

Ρεζιλεύτηκε ακόμα περισσότερο όταν αποφάσισε να κάνει κανονικά το ταξίδι που είχε προγραμματίσει αυτές τις ημέρες σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Οπως ανέφερε το «Εθνος», ο κ. Λιάπης έκλεισε τις διακοπές του στο πολυτελές Sheraton Imperial Hotel, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ασιατικής πρωτεύουσας και η τιμή για μια νύχτα σε μία από τις σουίτες του ξεκινάει από τα 200 και φτάνει και μέχρι τις 2.300 ευρώ. 
Και φυσικά το ξενοδοχείο προσφέρει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ο πρώην υπουργός για να διώξει το στρες: τεράστια πισίνα, υπηρεσίες μασάζ, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας.
Εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι μόνο η διαμονή και τα εισιτήρια που κλήθηκε να πληρώσει ο κ. Λιάπης για το ταξίδι του στη Μαλαισία είναι σχεδόν όσα θα έδινε για τον φόρο πολυτελείας, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα του πολυτελούς του τζιπ: για πέντε νύχτες σε μία από τις «οικονομικές» σουίτες του Sheraton ο κ. Λιάπης θα έδινε 1.000 ευρώ συν άλλα 4.400 για τα αεροπορικά εισιτήρια business class σε μια πτήση με επιστροφή Αθήνα - Κουάλα Λουμπούρ μέσω Ντόχα για δύο άτομα με την Qatar Airways.
Ο Μ. Λιάπης ζήτησε συγνώμη από τους Ελληνες στην Ευελπίδων. Λίγη ώρα μετά ετοίμασε τις βαλίτσες του για να περάσει χλιδάτες διακοπές στο Sheraton της Μαλαισίας.

Φυσικά δεν αποκλείεται να θέλησε να συνδυάσει την επίσκεψή του στην Κουάλα Λουμπούρ με ένα από τα δημοφιλή νησιά της Μαλαισίας, όπως το Λανγκάουι και το Πουλάου Τιομάν για να ξεχάσει τις σκοτούρες του ξαπλώνοντας στις ατελείωτες αμμουδερές παραλίες τους και κάνοντας σαφάρι στις τροπικές τους ζούγκλες.

Το σίγουρο είναι ότι στην εκδίκαση της υπόθεσής του στο Ανώτατο Μονομελές Πλημμελειοδικείο που αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου θα παραστεί με... εξωτικό μαύρισμα, εφόσον εμφανιστεί.

Ο κ. Λιάπης είναι ιδιοκτήτης 20 ακινήτων, σπιτιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων τα οποία έχουν αποκτηθεί από το 1992 και μετά, εκτός από ένα αγροτεμάχιο στη Λοκρίδα που αποκτήθηκε το 1977.

Διαμερίσματα παντού
Είναι ενδιαφέρον, επίσης, ότι το 2000 ο κ. Λιάπης έγινε ιδιοκτήτης 5 διαμερισμάτων μαζί με 6 αποθήκες και πάρκινγκ στην οδό Σερρών στο Χαλάνδρι. Το 2010 προχώρησε επίσης στην αγορά διαμερίσματος 45 τ.μ. με αποθήκη και πάρκινγκ στην ίδια πολυκατοικία. Οπως τονίζουν μεσίτες, τα διαμερίσματα αυτά συνολικά έχουν εμπορική αξία κοντά στις 900.000 ευρώ.

Προ κρίσης, εκτιμούν ότι θα ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαμέρισμα 83 τ.μ. στην καρδιά του Κολωνακίου απέκτησε ο πρώην υπουργός το 1995, προφανώς για να ξεκουράζεται από τις ατέλειωτες ώρες στη Βουλή.

Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στην πλατεία και η αξία του κυμαίνεται γύρω στις 300.000 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα. Μια καλή επενδυτική κίνηση αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 2007 το ίδιο ακίνητο κόστιζε πάνω από 450.000 ευρώ.

Σε προνομιακή θέση της Μυκόνου κυριαρχεί η βίλα του Μιχάλη Λιάπη.  
Το οίκημα των 223 τ.μ. με πισίνα 36 τ.μ. έχει θέα στην πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού, το Σούπερ Παραντάις. Η βίλα χτίστηκε σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων και σε τιμή... απίστευτης ευκαιρίας.
Αλλά και όταν γυρίσει από τις διακοπές του έχει να επιλέξει μεταξύ πολλών πολυτελών σπιτιών για να ξεκουραστεί και να στοχαστεί, μετά την περιπέτειά του στα αστυνομικά τμήματα και τις δικαστικές αίθουσες.

Θα πάει άραγε μέχρι την πανέμορφη πετρόκτιστη βίλα του στο Κεφαλάρι με τον καταπράσινο κήπο και το γήπεδο ποδοσφαίρου;

Θα προτιμήσει την ηρεμία που του προσφέρει η θέα στη διάσημη παραλία Super Paradise στη Μύκονο, την οποία θα κοιτάζει μέσα από την εκπληκτική βίλα των 223 τετραγωνικών μέτρων με την πισίνα των 36 τετραγωνικών;

Ή λόγω χειμώνα και χριστουγεννιάτικης διάθεσης θα μεταβεί μέχρι το Μεγάλο Χωριό, 17 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, προκειμένου να απολαύσει το ησυχαστήριό του, ένα εντυπωσιακό πέτρινο εξοχικό που βλέπει στις χιονισμένες βουνοκορφές;
Βασίλης I. Κανέλλης - Ερη Πανσέληνα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...