24 Δεκ 2013

Συμβουλές Feng Shui για ξεχωριστό ρεβεγιόν

Μπορεί αυτή τη στιγμή να σου φαίνονται βουνό όλες οι υποχρεώσεις που έχουν μαζευτεί, ώστε να προετοιμάσεις μία αξέχαστη βραδιά για όλους. Προσπάθησε όμως να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και με έναν πολύ καλό προγραμματισμό θα τα πας υπέροχα.......

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε όλα τα ψώνια που θα χρειαστεί να προγραμματίσεις, προκειμένου να μην κάνεις άσκοπα έξοδα αλλά και για να μην λείψει τίποτα από το ρεβεγιόν που προετοιμάζεις.

Εφόσον έχεις ολοκληρώσει τις Χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά και το Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού, έφτασε η ώρα να προετοιμάσεις το σπίτι σου για την γιορτή που ετοιμάζεις.
Καθάρισε όλο το σπίτι από τη σκόνη, δείξε ιδιαίτερη προσοχή στα ράφια και στα ντουλάπια.

Απομάκρυνε όλα τα άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι. Μην αφήσεις στο καθιστικό και στην τραπεζαρία σου αντικείμενα ή συσκευές που δεν θα χρησιμοποιήσεις την ημέρα του Ρεβεγιόν.

Φρόντισε οι καρέκλες που βρίσκονται στην τραπεζαρία αλλά και το καθιστικό σου να προσφέρουν άνεση στους επισκέπτες σου. Τοποθέτησε πράσινα μαξιλάρια στις καρέκλες της τραπεζαρίας θα ενθαρρύνουν την ενέργεια και τη ζωντάνια στην παρέα σου. Εναλλακτικά επίλεξε μαύρα, γαλάζια μαξιλάρια που θα μεταφέρουν θετική ενέργεια και ευτυχία στην οικογένεια και τους φίλους σου.

Διακόσμησε το χώρο σου με στοιχεία του νερού και του ξύλου. Επίλεξε ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία (πχ φωτογραφοθήκες) ή ένα μικρό διακοσμητικό συντριβανάκι!

Βάλε στο κρυστάλλινο ανθοδοχείο σου ένα μπουκέτο από φρέσκα λουλούδια, σε πορτοκαλί χρώμα για να ενθαρρύνεις την επικοινωνία ανάμεσα στους καλεσμένους σου.

Θέλεις οι καλεσμένοι σου να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο; Τότε κρέμασε στον τοίχο της τραπεζαρίας ή του καθιστικού έναν καθρέφτη. Με αυτό τον τρόπο θα διπλασιάζεις συμβολικά, την χαρά, την ευημερία και τον πλούτο.

 Προτίμησε μία στρογγυλή τραπεζαρία για το δείπνο που ετοιμάζεις, για να νιώθουν οι καλεσμένοι σου ισότητα, αρμονία, άνεση και να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στο τραπέζι που ετοίμασες. Αν όμως η τραπεζαρία σου είναι ορθογώνια, για να αποφύγεις τις αντιπαραθέσεις ή το τεταμένο κλίμα, τότε φρόντισε να κάτσει στην κορυφή κάθε γωνίας ένας άνδρας και ακριβώς δίπλα του η σύντροφός του.
Μην φορτώνεις το τραπέζι σου με αρκετά στολίδια ή περιττά αντικείμενα. Προσπάθησε να είναι όσο πιο λιτό γίνεται.

Στόλισε το τραπέζι σου με το γιορτινό υφασμάτινο τραπεζομάντιλο σου. Προτίμησε να είναι απλό και σε ζεστές αποχρώσεις.

Βάλε στο τραπέζι σου το καλό πορσελάνινο σερβίτσιο και τα ακριβά μαχαιροπίρουνα που έχεις μόνο για τις «ειδικές» περιπτώσεις. Τα κρυστάλλινα καλά ποτήρια που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι καλά γυαλισμένα και να μην έχουν κανένα σημάδι η ρωγμή. Σύμφωνα με την Κινέζικη φιλοσοφία όταν σερβίρεις ποτό στον επισκέπτη σου σε ένα ποτήρι που δεν είναι καθαρό, έχει σκόνη ή ρωγμές είναι σαν να εύχεσαι την κακοτυχία του. Επιπλέον θα ήταν καλύτερο για σένα να αποφύγεις τα κοφτερά μαχαίρια, γιατί συμβολίζουν τον καβγά. Αν είναι απαραίτητο για το φαγητό τουλάχιστον ένα κοφτερό μαχαίρι, φρόντισε μετά τη χρήση του να το απομακρύνεις από το τραπέζι.

Άναψε όμορφα, αρωματικά κεριά, τόσο στο καθιστικό που θα υποδεχτείς τους καλεσμένους σου όσο και στην τραπεζαρία σου. Η φλόγα των κεριών θα δημιουργήσει ένα πολύ ζεστό κλίμα σε όλους!

Φρέσκαρε τις φωτογραφίες που έχεις στις κορνίζες του σπιτιού. Διάλεξε φωτογραφίες που δείχνουν όλη την οικογένεια ή την παρέα σου σε πολύ ευτυχισμένες στιγμές.

Ο καλεσμένος που θα κάτσει κοντά στην πόρτα εξόδου του σπιτιού είναι και αυτός που θα φύγει πρώτος από το ρεβεγιόν που προετοιμάζεις. Για αυτό φρόντισε σε εκείνο το μέρος να κάτσει ένα άτομο που προτιμάς να φύγει νωρίς.
Καλές ετοιμασίες σε όλους!!
Πηγή : fe-mail
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...