24 Δεκ 2013

Μηνιαία δόση ίση με το ενοίκιο του σπιτιού

ΠΑΚΕΤΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»
Ξεπέρασαν τα 68,5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια. Είναι ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με το 31% του δανειακού χαρτοφυλακίου. Οι τράπεζες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δίνοντας κίνητρα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ειδικές υπηρεσίες ανέλαβαν.......
τη διαχείριση του προβλήματος.

«Πακέτο» ρυθμίσεων ρίχνουν οι τράπεζες στην αγορά, προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα «κόκκινα» δάνεια ώστε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώνουν στην ώρα τους δόση προσαρμοσμένη στα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” οι ρυθμίσεις που προωθούν οι τράπεζες αφορούν ακόμη και σε πάγωμα την καταβολής των δόσεων για τους οικονομικά αδύναμους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στον εντοπισμό των δανείων που οδεύουν προς το κόκκινο, αλλά και στη βιώσιμη ρύθμιση των ήδη καθυστερούμενων δανείων.
Παράλληλα προωθούνται πακέτα όπου επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.

Δόση ίση με το ενοίκιο του σπιτιού, ανάλογα με το σπίτι για το οποίο πήρε κάποιος στεγαστικό δάνειο, πάγωμα καταβολής δόσης για τις αδύναμες ομάδες (π.χ. άνεργοι), πληρωμή μόνο τόκων για διάστημα έως 3 χρόνια, συγκέντρωση οφειλών από καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο περιλαμβάνονται ανάμεσα στα προγράμματα ρυθμίσεων.

Δίδεται ταυτόχρονα η δυνατότητα στους δανειολήπτες να συγκεντρώσουν το σύνολο των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ενώ γίνεται και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με πιο ευνοϊκούς όρους.

Στόχος να μπορέσουν οι συνεπείς δανειολήπτες να συνεχίσουν να είναι συνεπείς έχοντας μια μηνιαία ελάφρυνση, ενώ παράλληλα εκείνοι που ήδη έχουν ξεκινήσει να έχουν προβλήματα αποπληρωμής να επανέλθουν, ώστε να μπορέσουν και οι τράπεζες να αυξήσουν τα έσοδά τους.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...