24 Δεκ 2013

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για «μίζα» 25.000 ευρώ

Συνελήφθη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού με προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Χάρης Τομπούλογλου, ζητούσε «μίζα» και εκβίαζε για....... να συνεχίσει τη σύμβαση που είχε συνάψει το Νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εταιρεία που κατήγγειλε τον εκβιασμό στην ΕΛ.ΑΣ. είναι διαφημιστική και η σύμβαση αφορούσε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τομπούλογλου ήταν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετά την είδηση της σύλληψής του η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ προχώρησε στη διαγραφή του.

Να παύσει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» κάλεσε το ομώνυμο ίδρυμα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο newpost.

Δίνω τα συγχαρητήριά μου στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη. «Το υπουργείο Υγείας πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς» πρόσθεσε στο newpost.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αναλυτική παρουσίαση για τη σύλληψη θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Σε επικοινωνία του newpost με την αντιπροέδρο του Δ.Σ. Αγλαΐα Κυριακού, κυρία Μαριόγκα Φραγκάκη, δήλωσε έκπληκτη, ενώ ενημερώθηκε, μέσω του newpost, για τη σύλληψη του προέδρου. Όπως ανέφερε: «Εγώ ως αντιπρόεδρος αλλα και η αναπληρώτρια πρόεδρος έχουμε διαρκή εξουσιοδότηση για την ομαλή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου. Σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο, στο εξής είναι θέμα της Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω».

Ο Χάρης Τομπούλογλου, εκλέχτηκε παμψηφεί στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012 πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με την παράταξη «Καλημέρα όμορφη πόλη» και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο εξελέγη παμψηφεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και με την ομόφωνα θετική ψήφο και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Ο κ. Τομπούλογλου, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης του Εθνικού Συμβουλίου Κληροδοτημάτων και με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ορίστηκε ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τη διαθήκη της Αγλαΐας Κυριακού. Ο κ.Τομπούλογλου είχε δηλώσει ότι δεν θα εισπράττει μισθό κατόπιν επιθυμίας του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...