3 Νοε 2013

Θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο, χωρίς νέο διαγωνισμό, οι Επιλαχόντες του ΑΣΕΠ

Επιλαχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα μπορούν να προσλαμβάνονται στο Δημόσιο χωρίς νέα προκήρυξη. Αυτή η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προωθείται....
προς κατάθεση στη Βουλή την ώρα που στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο "Βήμα της Kυριακής", στο άρθρο 8 του εν λόγω νομοσχεδίου ορίζεται πως η κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων είναι δυνατόν να πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση του ΑΣΕΠ και με την σύμφωνη γνώμη του οικείου φορέα από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, χωρίς νέα προκήρυξη.

Το επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση για τη ρύθμιση αυτή είναι πως έτσι επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης στο Δημόσιο και μειώνεται το κόστος διενέργειας διαγωνισμών.

Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, με τις ρυθμίσεις αυτές η κυβέρνηση, πέρα από όλα τα άλλα, θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι στο Δημόσιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία αναδιάρθρωσης και ανανέωσης προσωπικού, ότι δεν πρόκειται απλώς για συρρίκνωση. Την ίδια ώρα κλείνει το μάτι σε χιλιάδες αδιόριστους, των οποίων το όνομα βρίσκεται στις λίστες των επιλαχόντων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...