3 Νοε 2013

Προτάσεις για Φθινοπωρινή διακόσμηση στο Κυριακάτικο τραπέζι σας!!

 
Είναι φθινοπωρινή αλλά θα μπορούσε άνετα να είναι και χριστουγεννιάτικη!! Και πώς να μην είναι αφού τα κλαριά από βένιο, τα ρόδια και τα κεριά, μας θυμίζουν τα Χριστούγεννα που καταφτάνουν κιόλας!!...
Ετοίμασα μια σύνθεση για να διακοσμήσω το τραπέζι της κουζίνας αλλά θα μπορούσε να τοποθετηθεί και στο κεντρικό τραπέζι του σαλονιού ή πάνω στο μπουφέ ή ακόμα και στην κονσόλα της εισόδου του σπιτιού.
Γι' αυτήν την σύνθεση λοιπόν θα χρειαστούμε ένα ξύλινο κουτί. Αν δεν σας βρίσκεται κάτι τέτοιο, πάρτε ένα κουτί από παπούτσια και βάψτε το σε φθινοπωρινά χρώματα. Εγώ χρησιμοποίησα το βασανισμένο μου κουτί και αν θέλετε να θυμηθείτε τι τράβηξα για να το μεταμορφώσω πατήστε στον σύνδεσμο!!
Σε μια βόλτα σας μαζέψτε κλαδιά και πρασινάδες,ότι βρείτε. Αν έχουν και καρπούς ακόμα καλύτερα.
Αν δεν έχετε ρόδια που έβαλα εγώ, βάλτε άλλα φρούτα όπως πορτοκάλια ή ακόμα και λεμόνια. Τέλειο θα είναι με το κίτρινο χρώμα τους!
Βαζάκια και λίγο σπάγκο όλοι έχουμε. Μπορούμε να βάλουμε και κορδέλα αν μας αρέσει.
Αυτό που πρώτη φορά έκανα είναι στα βάζα αντί για άμμο (πολύ καλοκαιρινό!!) ή πετρούλες, να βάλω χώμα. Άλλη ιδέα είναι να βάλετε όσπρια όπως φακές ή φάβα!
Αφού μαζέψετε όλα αυτά τα υλικά ξεκινήστε το στήσιμο. Όπως σας αρέσει, δεν υπάρχει σχέδιο γι' αυτό. Δημιουργήστε!!
Αυτό όμως που θα χρειαστεί ίσως αν το κουτί σας είναι βαθύ, είναι να βάλετε στο κέντρο άλλο ένα κουτί (οτιδήποτε) για να δώσετε ύψος στα βαζάκια που θα τοποθετήσετε στο κέντρο. Έτσι έκανα κι εγώ και δεν φαίνεται τίποτα, μην σας ανησυχεί. Θα μπούνε τα κλαδιά,οι πρασινάδες και τα φρούτα και θα καλυφτεί αυτή η πατέντα!!
Δεν σας ξαφνιάζει καμιά φορά ότι μπορείτε με τόσο εύκολα υλικά, που είδη μπορεί να έχετε, να δημιουργήσετε κάτι τόσο όμορφο και εντυπωσιακό και να διακοσμήσετε το σπίτι σας?
 
Επιστέφουμε... με φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...