28 Σεπ 2014

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ

Εκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ από την ΕΜΥ. Θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ. Αναμένονται και τοπικές βροχές. Δείτε που θα βρέξει.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:.....


Αττική
Λίγες νεφώσεις θα έχει σήμερα η Αττική και πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, και τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα
Στα ανατολικά Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρε νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ανεβαίνει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...